Merzifon'da okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte spor kulüpleri de yaz dönemi çalışmalarına başladı. İlçenin köklü kulüplerinden Mertel Merzifongücü, düzenlediği yaz futbol kurslarıyla yaklaşık 70 öğrenciyi yeniden yeşil sahalarla buluşturdu.
Antrenör Hasan Koç yönetiminde gerçekleştirilen ilk antrenmanda minik sporcular büyük heyecan yaşarken, yaz boyunca devam edecek eğitim programıyla çocukların hem sportif hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
"Önceliğimiz Spor Ahlakıyla Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek"
Yaz kurslarının başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mertel Merzifongücü Antrenörü Hasan Koç, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı:
"Yaz kurslarımıza pazartesi günü itibarıyla başlamış bulunmaktayız. Hayırlısıyla bereketli ve yorucu bir sezona daha adım attık. Önceliğimiz spor ahlakıyla sağlıklı nesiller yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."
Koç, çocukların yalnızca futbol eğitimi almadığını, aynı zamanda disiplin, takım ruhu ve fair-play anlayışını da öğrendiklerini vurguladı.
Kulübe Yoğun İlgi
Kulüp Yöneticisi Bekir Mızrak ise bu yıl da yaz futbol kurslarına yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.
Mızrak, yaptığı açıklamada:
"Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kulübümüze yoğun bir talep gerçekleşti. Kayıt yaptıran çocuklarımızla antrenmanlara başladık. Tüm çocuklarımıza ve teknik heyetimize dolu dolu bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum." dedi.
Hedef Sağlıklı ve Başarılı Sporcular Yetiştirmek
Mertel Merzifongücü, yaz dönemi boyunca gerçekleştireceği antrenmanlarla çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra sosyal becerilerini de geliştirmeyi amaçlıyor. Kulüp yönetimi ve teknik ekip, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmenin yanında, spor kültürünü küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırmayı hedefliyor.
