reklam
reklam
38,6446 %0.05
43,8865 %-0.19
4.206,66 % -1,37
96.600,00 %2.17
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SPOR Amasyalı Okçulardan Konya’da Çifte Zafer: Türkiye Şampiyonluğu Geldi!

Amasyalı Okçulardan Konya’da Çifte Zafer: Türkiye Şampiyonluğu Geldi!

Amasyalı sporcular, Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası’nda bireysel ve takım olarak dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı.

Haberleri

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan önemli bir organizasyonda adını zirveye yazdırdı. 3 – 4 Mayıs 2025 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Gençler ve Büyükler Salon Puta Türkiye Şampiyonası’nda Amasyalı sporcular hem bireysel hem de takım mücadelelerinde büyük başarı elde etti.
Büyük Erkekler kategorisinde yarışan Medet Karayazı, üstün performans göstererek bireysel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu. Karayazı'nın elde ettiği bu başarı, Amasya adına önemli bir gurur kaynağı oldu.
Ayrıca Medet Karayazı, Nuri Sert ve Yunus Emre Akgül’den oluşan takım, turnuvanın en başarılı ekiplerinden biri olarak öne çıktı. Rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Amasya takımı, salon puta müsabakalarında hem teknik hem de geleneksel anlamda dikkat çekici bir performans sergiledi.


Sporcuların bu büyük başarısında pay sahibi olan antrenörler Ünal Kurt, Aykut Algül ve Perihan Tezcaner, özverili çalışmalarıyla takdir topladı. Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, hem sporcuları hem de antrenörleri tebrik ederek, geleneksel sporları yaşatmak ve geleceğe aktarmak konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.
Geleneksel kıyafetler ve ekipmanlarla gerçekleştirilen turnuva, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu koordinasyonunda başarıyla organize edildi. Yarışmalarda sporcular, sadece sportif başarı değil aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılması yönünde de büyük katkı sundu.
Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Gelenekten Geleceğe Tam İsabet” sloganıyla yürütülen çalışmaların artarak devam edeceği belirtilirken, bu tür başarıların genç kuşaklara ilham verdiği vurgulandı.
Amasyalı sporcuların Konya’dan şampiyonluk ve dereceyle dönmesi, kentte büyük sevinç yaratırken, geleneksel Türk okçuluğuna olan ilginin daha da artması bekleniyor.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *