Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, son dönemde Türkiye genelinde elde ettikleri başarılarla dikkat çeken judocuları makamında ağırladı. 17-18 Ağustos 2025 tarihlerinde Aydın’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Birinciliği müsabakalarında hem bireysel hem de takım halinde önemli dereceler elde eden sporcular, Amasya’ya büyük gurur yaşattı.
Antrenör Hüseyin Önder ve Judo İl Temsilcisi Esra Hökelek’in öncülüğünde yarışmalara hazırlanan Amasyalı judocular, Anadolu Yıldızlar Ligi’nde takım halinde Türkiye 2.’liği kupasını kaldırdı. Bu başarı, Amasya sporunun yükselen grafiğini bir kez daha ortaya koydu.

Sporcuların Bireysel Başarıları
Mustafa Kuzey Ketil: 2 Mart 2025’te Nevşehir’de düzenlenen Okullar Arası Türkiye İkinciliği, 17-18 Ağustos 2025’te Aydın’daki Anadolu Yıldızlar Türkiye Birinciliği 60 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonu, ayrıca 2-4 Haziran 2023 Spor Toto Minikler Türkiye Şampiyonası Üçüncülüğü.
Simay Köse: 2025 Okul Sporları 52 kg Türkiye Üçüncülüğü ve 2025 Minikler -57 kg Türkiye İkinciliği dereceleriyle öne çıktı.
Safa Arda İnan: 2022 Çorum Okul Sporları Türkiye İkinciliği, 2024 Denizli Okul Sporları Türkiye İkinciliği ve 2025 Aydın Anadolu Yıldızlar Ligi 46 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu kazandı.
Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, sporcuları ve antrenörlerini makamında kabul ederek başarılarından dolayı tebrik etti. Ercan, genç sporcuların azimleriyle hem bireysel hem de takım olarak önemli başarılara imza attığını belirterek, “Amasya’yı en iyi şekilde temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.