Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum’da sağlık alanında yaşanan sorunları gündeme taşıdı. Tahtasız, kentte bazı branşlarda uzman doktor eksikliği ve gerekli bölümlerin bulunmaması nedeniyle vatandaşların başka illere gitmek zorunda kaldığını ifade etti.
Tahtasız konuşmasında, birçok şehirde vatandaşların hastalandığında kendi şehirlerindeki hastanelerde tedavi olabildiğini ancak Çorum’da durumun farklı olduğunu belirtti. Çorumlu vatandaşların tedavi için çoğu zaman Samsun veya Ankara’ya gitmek zorunda kaldığını dile getiren Tahtasız, bunun hem maddi hem de manevi açıdan ciddi sorunlara yol açtığını söyledi.
Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı önemli branşların bulunmadığını ifade eden Tahtasız, özellikle ağrı tedavisi için hizmet veren algoloji polikliniğinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Bu nedenle birçok hastanın tedavi için başka illere yönlendirildiğini belirtti.
Çocuk sağlığı alanında da eksiklikler bulunduğunu dile getiren Tahtasız, hastanede çocuk yoğun bakım uzmanı eksikliği olduğunu söyledi. Ayrıca çocuk alerji ve immünoloji bölümünün bulunmasına rağmen tüm alerji testlerinin yapılamadığını belirten Tahtasız, bu nedenle çocuk hastaların Ankara’ya yönlendirildiğini ifade etti.
Tahtasız, sevk edilen hastaların resmi sevk işlemleri yapılmadığı için ailelerin yol ve harcırah desteğinden de yararlanamadığını belirterek bu durumun aileler için ek bir yük oluşturduğunu dile getirdi.
Konuşmasında diş sağlığı alanındaki eksikliklere de değinen Tahtasız, Çorum Şehit Ömer Emiroğlu Diş Hastanesi’nde ortodonti ve endodonti uzmanı sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Hastanede çene cerrahının bulunmadığını belirten Tahtasız, bu nedenle hastalara bir buçuk yıl sonrasına randevu verildiğini söyledi.
Tahtasız, kentteki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek diş hastanesine en az üç çene cerrahı, üç ortodonti uzmanı ve bir endodonti uzmanının atanması gerektiğini ifade etti.
Çorum’da sağlık alanındaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Tahtasız, vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan kendi illerinde tedavi olabilmesi gerektiğini söyledi.
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum ve ilçelerinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, uzman doktor eksikliğinin giderilmesi ve hastanelerdeki bölümlerin tamamlanması gerektiğini belirterek yetkilileri bu konuda adım atmaya davet etti. Tahtasız, sağlık hizmetlerinin vatandaşlar için kolay ulaşılabilir olması gerektiğini sözlerine ekledi.
