İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesi, Amasya'da yaşayan şehit aileleri ve gazilerin tepkisini çekti.
Bingöl'de bir şehit yakınına küfreden Türkkan'ın İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındığının duyurulmasını yeterli bulmadıklarını belirten Amasya Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Neslihan Ay,”İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği Bingöl ziyareti sırasında, bir Şehidimizin kardeşinin sözlü eleştirisi üzerine, Şehit yakınına ağza alınmayacak bir küfür sarf eden sözde Milletvekili Lütfü Türkkan'ı Amasya Şehit Aileleri adına şiddetle kınıyorum.
Şehidimizin kardeşinin milletimizi temsil etmesi gereken bir Milletvekili tarafından tartaklaması ve sonrasında Şehidimizin kız kardeşine küfür edilmesi asla kabul edilebilir bir davranış değildir. Devletimizin tüm yöneticileri Şehit Yakınlarımıza her türlü ilgi ve desteği gösterirken, bu konuda daha hassas olması gereken bir siyasetçinin çirkin bir üslupla gerçekleştirdiği bu muamele Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış ve Şehit ailelerimizi derinden üzmüştür. Bu sözde vekilin kabul edilemez davranışını Asil Milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu noktada bu şahsın yapması gereken en doğru davranış Milletvekilliğinden istifa etmek ve Milli Mücadeleyi zaferle sonuçlandıran Gazi Meclisimizi terk etmektir. Kendisi bu çirkin davranışıyla Milletimizi temsil etme yetkisini kaybetmiştir' ifadelerini kullandı.