reklam
reklam
38,9377 %0
44,3759 %0.2
4.168,73 % -0,84
109.685,64 %2.754
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Şavşet: Bırakın Şu Ahbap Çavuş İlişkilerini!

Şavşet: Bırakın Şu Ahbap Çavuş İlişkilerini!

Geçmiş dönem MHP Merzifon İlçe Başkanı Haşim Şavşet, zabıta-esnaf gerilimi sonrası Belediye Başkanı ve ilçe yöneticilerine “ahbap çavuş ilişkilerini bırakın” diyerek sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Harmanlar Mahallesi Muammer Aksoy Sokak’ta bir çay ocağında Belediye Zabıtaları ile çay ocağı işletmecisi arasında yaşanılan olayla ilgili tartışmalara geçmiş dönem MHP Merzifon İlçe Başkanı Haşim Şavşet de katıldı.
Yaşanılan olay sonrasında çay ocağı işletmecisini beraberinde MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, Terziler ve Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Başkanı Barış Kurt ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Şerif Köse ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Alp Kargı’ya geçmiş dönem MHP Merzifon İlçe Başkanlarından Haşim Şavşet eleştiride bulunarak, “Bu fotoğrafta bulunan veya bulunmayan başta Belediye Başkanı Sayın Alp Kargı siyasi parti ilçe başkanları ve esnaf odası başkanları ile sivil toplum örgütlerine açık sözümdür. Kaldırım işgalleri ile ilgili Meclis kararını almanıza gerek yok. Yasa açık. Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve Belediye yönetimi Merzifon kamuoyunu yanlış yönlendirip böyle bir kararı sanki kanunlarda olmayıp ilk defa almış gibi gösteriyorsunuz. 5393 sayılı Belediyeler kanunu ilgili maddeleri içinde yaya kaldırımları, işgal, işgaliye vs. gibi cezai uygulamalar vardır. Oysaki Pazartesi sebze pazarında insanların geçişi dahi mümkün olmayan yer işgaline yıllardır gıkınız çıkmadı. Örnek; Cumhuriyet Caddesi, Harmanlar, Hacı Rahat caddesi gibi vs. Cadde, yaya kaldırımlarında insanlar işgalden yürüyemiyor. Gücünüz bir trafiğe kapalı alan olan yerde çaycıya mı yetti Sayın Başkanlar. Elbirliğiyle yıllardır medeniyet ve kültür şehri güzelim Merzifon’u köye çeviriyorsunuz; içme suyu, çevre, yeşil alan yol, trafik vs ve de yeterli Otoparkı dahi olmayan bir kent bilesiniz! Bırakın şu ahbap çavuş ilişkilerini; Anayasa ve yasalar, kanunlar açık öğrenmenizi ve dürüstçe uygulamanızı sizlerden tecrübe sahibi bir büyüğünüz olarak talep ederim. O makamlar babanızın malı değil; Sizlerin makamlardan inince halinizin nasıl olacağını düşünmenizi tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *