CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak hem Amasya’nın hem de ülke genelindeki üreticilerin yaşadığı sorunları tüm açıklığıyla dile getirdi. Karagöz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve bakanlık bürokratlarının da katıldığı toplantıda, tarım sektörünün giderek derinleşen krizine dikkat çekti.
Milletvekili Karagöz, özellikle son yıllarda tarımsal girdi maliyetlerindeki artışların üreticiyi ağır bir yük altına soktuğunu belirterek, “Mazotun, gübrenin, yemin, tohumun her gün zamlandığı; üreticinin borç yükü altında ezildiği; gençlerin toprağından koptuğu, tarım ve hayvancılığın ithalat lobilerine teslim edildiği bir dönemde, bu bütçenin çiftçiye nefes aldırmadığını açıkça ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.
Karagöz, komisyon sunumlarında çizilen iyimser tablonun sahadaki gerçeklikle örtüşmediğini belirterek, tarladan sofraya uzanan üretim zincirinin her halkasında ciddi sorunlar bulunduğuna dikkat çekti. Fiyat dalgalanmaları, artan maliyetler, yetersiz destekler ve dışa bağımlı politikaların tarımın bütün paydaşlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Karagöz, “Bu süreçte çiftçilerimizin, besicilerimizin, veterinerlerimizin, ziraat ve gıda mühendislerimizin taleplerini bir bir aktardık.” dedi.
Amasya’nın tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Karagöz, bölgedeki çiftçilerin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Yoğun girdi maliyetleri nedeniyle üretimin sürdürülebilirliğinin tehlikeye girdiğini vurgulayan Milletvekili, tarım politikalarında köklü bir değişim yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Karagöz, konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım politikalarına dair duruşunu da net bir şekilde ortaya koydu: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin toprağını da çiftçisini de kaderine terk eden bu anlayışın karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz, üreticilerimizin alın terini sonuna kadar koruyacağız.”
KAYNAK: Haber Merkezi
Amasya Anadolu Lisesi’ne Uluslararası Gurur
#EĞİTİM / 26 Kasım 2025
Amasya’da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
#GÜNDEM / 26 Kasım 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
