45,9793 %0.01
53,5399 %0.31
6.621,40 % 1,03
63.536,92 %-3.092
Amasya
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Milletvekili Haluk İpek Türkmenistan’da Türk İş Dünyasıyla Buluştu

Milletvekili Haluk İpek Türkmenistan’da Türk İş Dünyasıyla Buluştu

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen toplantılarda Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Milletvekili Haluk İpek Türkmenistan’da Türk İş Dünyasıyla Buluştu

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Türkmenistan temasları kapsamında önemli toplantılara katıldı. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirilen programlarda Türk iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen İpek, ekonomik iş birlikleri ve yatırım fırsatlarının ele alındığını açıkladı.

Milletvekili Haluk İpek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakan yardımcılarıyla birlikte DEİK ve DTİK tarafından düzenlenen toplantıya katıldıklarını belirtti. Program kapsamında Türk iş insanlarıyla çalışma toplantısı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Toplantılarda Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, ticari iş birliklerinin artırılması ve Türk yatırımcıların bölgedeki faaliyetlerinin değerlendirildiği öğrenildi. Türk iş dünyasının temsilcileriyle yapılan görüşmelerde karşılıklı yatırım fırsatları ve yeni projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Milletvekili Haluk İpek yaptığı açıklamada, “Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Bakan Yardımcılarımızla birlikte DEİK ve DTİK’in toplantısına katıldık, Türk işadamları ile çalışma toplantısı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen temasların Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlenmesine katkı sunmasının hedeflendiği belirtilirken, toplantıların iş dünyası açısından önemli bir platform oluşturduğu kaydedildi.

Öte yandan Türk iş insanlarının Türkmenistan’daki yatırım olanakları ve bölgesel ticaret hacminin artırılmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceği ifade edildi.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız