Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” temalı “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında Amasya’ya geldi. Program çerçevesinde partililerle görüşen Kılıç, çeşitli temaslarda bulundu.
Ziyaretin dikkat çeken bölümü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile gerçekleşen buluşma oldu. Bu görüşme, iki parti arasındaki siyasi diyalog ve iş birliği açısından anlamlı bir mesaj niteliği taşıdı.
AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
“Amasya'mıza yaptığı ziyaret esnasında MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Sayın Filiz Kılıç ile bir araya geldik. Kendisine Şehzadeler Şehri Amasya'mıza hoş geldiniz diyoruz.”
Bir diğer AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ise benzer duygularla, “Amasya'mıza yaptığı ziyaret esnasında Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Sayın Filiz Kılıç ile bir araya gelerek Şehzadeler Şehri Amasya’mıza hoş geldiniz dileklerimizi ilettik.” ifadelerini kullandı.
Kılıç’ın Amasya temasları, sadece MHP teşkilat mensuplarıyla değil, aynı zamanda AK Parti milletvekilleriyle de gerçekleşen samimi buluşmalarla öne çıktı. Görüşmelerde, özellikle ülkenin huzuru, güvenliği, toplumsal birlik ve beraberliğin korunması konularında ortak bir kararlılık sergilendi.
