Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Milletvekili Haluk İpek, dost ve kardeş ülke Türkmenistan’dan gelen heyeti Ankara Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. Heyetin başında Türkmenistan Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova yer aldı.
Milletvekili Haluk İpek yaptığı açıklamada, Türkmenistan heyetini Türkiye’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Kendilerine milletimiz adına "Ülkemize hoş geldiniz" diyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaret kapsamında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi, iki ülke arasındaki iş birliği ve parlamentolar arası temasların artırılması gibi konuların ele alınması bekleniyor.
Türkmenistan heyetinin, Türkiye'deki temasları kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesine katkı sunacağı ifade edildi.
Amasya’da Sulama ve Yol Hamlesi
#GÜNDEM / 11 Mayıs 2026
Merzifon’da Dev Sulama Yatırımı Hizmete Açıldı
#GÜNDEM / 10 Mayıs 2026
Yorumlar
