47,2395 %0.03
53,8652 %-0.13
6.148,51 % -1,95
64.887,98 %-1.795
Amasya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET CHP'deki Sürece Kargı'dan Net Tavır: "Ortak Akılla Hareket Edeceğiz"

CHP'deki Sürece Kargı'dan Net Tavır: "Ortak Akılla Hareket Edeceğiz"

Kargı, partiyle ilgili kararların ortak akılla alınacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

CHP'deki Sürece Kargı'dan Net Tavır: "Ortak Akılla Hareket Edeceğiz"

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan son gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Değişim hareketinin bölgedeki öncülerinden biri olduğunu vurgulayan Kargı, partisiyle ilgili hiçbir kararı tek başına almayacağını belirterek, "Beni bireysel bir karar açıklarken duymayacaksınız. Oturacağız, konuşacağız, istişare edeceğiz ve ortak akılla hareket edeceğiz." dedi.

CHP'de yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kargı, değişim iradesini yıllar önce ortaya koyduğunu ifade ederek, bu konuda duruşunun her zaman net olduğunu söyledi.

"Hani çok sıkça dillendiriliyor; değişim, değişim, değişim… Ben bu bölgede değişim konusunda öncülük edenlerin başında geliyorum." diyen Kargı, ancak siyasetin tek kişinin iradesiyle yürütülemeyeceğinin altını çizdi.

"Partimizin Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldik"

Mutlak butlan kararının ardından Merzifon'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Kargı, CHP Merzifon İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde eski ilçe başkanları, yöneticiler, belediye ve il genel meclisi üyelerinden oluşan yaklaşık 140 partiliyle bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıda partililere hitaben konuştuğunu belirten Kargı, belediye başkanlığı görevine sadece kendi çabasıyla gelmediğini vurgulayarak, "Bu makama hep birlikte geldik. Dolayısıyla partimle ilgili alınacak önemli bir kararı da tek başıma açıklamam mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, kişisel kararlarla hareket eden bir siyaset anlayışını benimsemediğini dile getirerek, "Merzifon'da tek başıma bir hiçim. Arkamdan binlerce insanı sürükleyecek bir gücüm olduğunu düşünmüyorum. Siyaset insanla yapılır, ortak akılla yürütülür." dedi.

Kargı, sosyal medya üzerinden veya bireysel çıkışlarla partisi hakkında bir tavır ortaya koymasının, birlikte mücadele ettiği yol arkadaşlarına saygısızlık olacağını ifade etti.

"Vatandaşın Görüşü En Büyük Rehberimiz Olacak"

Sürecin yalnızca parti teşkilatlarıyla sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Kargı, gerektiğinde kendisine oy vermiş olsun ya da olmasın tüm Merzifon halkının görüşüne başvurabileceklerini söyledi.

"Vatandaştan daha büyük siyasetçi yoktur." diyen Kargı, siyasetin merkezinde halkın iradesinin bulunduğunu vurgulayarak, "Sokaktaki vatandaşa karşı siyaset yapılmaz, yapılamaz." ifadelerini kullandı.

"Değişim İradesini Seçime Üç Gün Kala Değil, Yıllar Önce Ortaya Koydum"

Kendisinin değişim söylemini sonradan benimseyen isimlerden olmadığını dile getiren Başkan Alp Kargı, bu konuda uzun yıllardır aynı çizgide siyaset yaptığını belirtti.

Toplumun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na güçlü bir destek verdiğini ifade eden Kargı, yaşanan sürecin hassasiyetle yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamasının sonunda birlik ve istişare vurgusu yapan Başkan Kargı, "Bu süreç nedeniyle elbette içimiz acıyor. Ancak kararımızı duygularımızla değil, ortak akılla vereceğiz. Herkes fikrini söyleyecek, birlikte değerlendirecek ve en doğru yolu yine birlikte belirleyeceğiz." dedi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız