Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 yayınında Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal ile görüştüğünü ve Yasin Köksal’ın “Burcu Hanım Salı ya da Çarşamba günü AK Parti İl Başkanları toplantısında AK Parti’ye geçecek” dediğini aktardı.
Aynı açıklamada Yasin Köksal, hakkında soruşturma olduğu iddialarını reddederek şunları söyledi:
“Benimle ilgili hiçbir soruşturma yoktur. Ben zaten aktif siyasetin içinde olan biri de değilim. Belediyede hiçbir görevim yok. Ben köyümde koyun yetiştirmekle meşgulüm. Hayvan ticaretiyle uğraşıyorum, 300'e yakın koyunum var.”
Yarkadaş ayrıca, Mesut Özarslan ile Burcu Köksal’ın aynı gün AK Parti rozeti takacağının konuşulduğunu söyledi. Bu iddia farklı medya kuruluşlarında da yer aldı.
Şu an itibarıyla ne Burcu Köksal ne de Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından resmi bir katılım açıklaması yapılmış görünmüyor. İddialar ağırlıklı olarak kulis bilgileri ve TV100 kaynaklı haberler üzerinden aktarılıyor.
