CHP Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Selma Torun, deprem sonrası yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle Amasya’ya gelen depremzedelere yönelik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Hatay’ın Samandağ ilçesinden deprem dolayısıyla Amasya’ya gelen ve hem rezerv alan hem de TOKİ sürecinde mağduriyet yaşadığını belirten Gülperi Sazlı ile Hafey Sazlı’nın sorunları yerinde dinlendi.

Selma Torun, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada depremzedelerin yaşadığı sıkıntıların yalnızca barınma ile sınırlı olmadığını vurguladı. Depremin ardından yaraların sarılması gerekirken, bazı uygulamalar nedeniyle mağduriyetlerin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Torun, yaşanan sorunların ilgili mercilere iletildiğini söyledi. Torun, “Depremde büyük acılar yaşayan vatandaşlarımızın bir de bürokratik süreçler ve uygulamalar nedeniyle mağdur edilmesi gerçekten çok üzücü” dedi.
Ziyaret kapsamında depremzede Hafey Sazlı’nın kendi el emeğiyle ürettiği ürünler de incelendi. Selma Torun ve beraberindeki heyet, bu ürünlerin hem moral hem de ekonomik açıdan önemli olduğuna dikkat çekerek, kadın emeğinin desteklenmesinin deprem sonrası toparlanma sürecinde büyük rol oynadığını belirtti. Kadın Kolları üyeleri, el emeği ürünlere destek sunarak depremzede ailenin ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştı.

CHP Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Selma Torun, kadın dayanışmasının özellikle afet sonrası süreçlerde hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Bizler hem sorunları dinlemek hem de çözüm yolları için ses olmak adına sahadayız. Depremzedelerimizin yalnız olmadığını hissettirmek en büyük sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve destek mesajlarının paylaşılmasıyla sona erdi. CHP Amasya İl Kadın Kolları’nın, depremzede ailelerin yaşadığı sorunların takipçisi olmaya ve dayanışma çalışmalarını sürdürmeye devam edeceği bildirildi.
