48,6598 %-0.00
56,4947 %-0.30
6.784,88 %0.72
77.339,99 %0.50
Amasya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Amasya Heyetinden Berlin’de Diplomasi Trafiği! Büyükelçiliğe Ziyaret

Amasya Heyetinden Berlin’de Diplomasi Trafiği! Büyükelçiliğe Ziyaret

Milletvekili Hasan Çilez ve beraberindeki Amasya heyeti, Berlin’de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Amasya Heyetinden Berlin’de Diplomasi Trafiği! Büyükelçiliğe Ziyaret

Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve beraberindeki heyet, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Gökhan Turan ile bir araya geldiler. 

Berlin’de yaşayan Amasyalılarla bir araya gelmek ve çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Almanya’ya giden Hasan Çilez öncülüğündeki heyet, program kapsamında diplomatik temas da gerçekleştirdi.

Merzifon’dan İsimler Heyette Yer Aldı

Hasan Çilez’e Berlin programında AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, AK Parti Merzifon Belediye Meclisi Grup Başkanı Faruk Kaplan ve AK Parti Merzifon Belediye Meclis Üyesi Tarık Köksüz eşlik etti.

Heyet, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen görüşmede Türkiye ile Almanya arasındaki güncel gelişmelerin yanı sıra yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gurbetçilerin Durumu Konuşuldu

Samimi bir atmosferde gerçekleştiği belirtilen görüşmede, güncel siyasi ve toplumsal gelişmeler hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Amasya heyeti, özellikle Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Amasyalı gurbetçilerin gündemindeki konular üzerine değerlendirmelerde bulundu. Memleket meseleleri ve yurt dışındaki vatandaşların Türkiye ile bağlarının güçlendirilmesine yönelik konuların da görüşmede ele alındığı belirtildi.

Berlin Temasları Devam Ediyor

Hasan Çilez ve beraberindeki heyetin Berlin programının, hem diplomatik temaslar hem de bölgede yaşayan vatandaşlarla gerçekleştirilecek buluşmalar açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Berlin’de yaşayan Amasyalılarla memleket arasındaki bağların güçlendirilmesi ve gurbetçilerin görüşlerinin doğrudan dinlenmesi, ziyaret programının öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşme, karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız