reklam
reklam
39,1011 %0.04
44,4609 %0.52
4.204,13 % 1,96
109.272,73 %-0.97
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş’ten Kitap Fuarına Tepki: “Toplumun Değerleri Göz Ardı Edilmemelidir”

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş’ten Kitap Fuarına Tepki: “Toplumun Değerleri Göz Ardı Edilmemelidir”

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, 8. Kitap Fuarı kapsamında gazeteci İrfan Değirmenci'nin davet edilmesini eleştirerek, fuarın toplum değerlerine uygun olmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, Merzifon Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kitap Fuarı'na ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Keleş, fuar kapsamında davet edilen bazı isimlerin kamuoyunda rahatsızlık yarattığını belirterek, organizasyonların toplumun inanç ve değerlerine uygun şekilde planlanması gerektiğini ifade etti.
Kitap fuarlarının kültürel zenginlik kadar toplumsal hassasiyetleri de gözetmesi gerektiğine dikkat çeken Keleş, Merzifon’un sosyal yapısına uygunluk konusuna vurgu yaptı. Özellikle gazeteci İrfan Değirmenci’nin fuar programında yer almasına dair kamuoyunda oluşan tepkileri gündeme taşıyan Keleş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Alp Kargı, Merzifon Belediye Başkanı; kitap fuarının pusulasını saptırdınız. Merzifon’da bu yıl 8.’si düzenlenen ve sizlerin ‘kitap fuarı’ olarak tanımladığı etkinlik kapsamında çeşitli isimlerin ilçemize davet edildiğini görmekteyiz. Halkımıza yönelik bu organizasyonun, Merzifon’un değerlerine ve sosyal dokusuna uygun olması gerektiğini düşünüyoruz.”
Açıklamasında gazeteci İrfan Değirmenci’nin 2024 yılında LGBT kimliğini kamuoyuyla paylaşmasına atıfta bulunan Keleş,
“Sayın Değirmenci'nin ilçemize ve halkımıza kültürel ya da ahlaki açıdan ne gibi bir katkı sağlayacağı konusunda ciddi soru işaretleri oluşmuştur. Merzifon halkı olarak, örf ve adetlerimize uygun olmayan kişilerin kamuya açık etkinliklerde yer almasını doğru bulmuyoruz.” dedi.
Keleş, açıklamasını fuar organizasyonundan bu yöndeki tercihlerden vazgeçilmesi çağrısıyla tamamladı:
“Bu tür tercihler, toplumumuzun inanç ve değerlerini hiçe saymak anlamına gelir ve kamu vicdanında derin yaralar açar. Bu sebeple, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyorum.”

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *