AK Parti Amasya İl Başkanı Av. Galip Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen terörle mücadele sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uzun, “Türkiye Yüzyılı, huzurun, adaletin ve terörsüz Türkiye'nin yüzyılı olacaktır” diyerek devlet-millet dayanışmasının altını çizdi.
AK Parti’nin temel hedeflerinden birinin, Türkiye’yi terörün her türlüsünden arındırmak olduğunu vurgulayan İl Başkanı Galip Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu güçlü siyasi irade ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destekleyici duruşuyla “terörsüz Türkiye” sürecinin güçlü şekilde ilerlediğini belirtti.
“Devletimizin nitelikleri ve milletimizin değerleri konusunda hiçbir tartışma yoktur. Bu değerleri zedeleyecek hiçbir adım söz konusu olamaz” diyen Uzun, Türkiye Yüzyılı vizyonunda en stratejik adımlardan birinin terörsüz bir gelecek olduğuna işaret etti.
“PKK’nın Fesih ve Silah Bırakma Kararı Önemli Bir Aşama”
PKK’nın fesih ve silah bırakma kararı almasının, “terörsüz Türkiye” hedefi açısından kritik bir aşama olduğunu söyleyen Uzun, “Çok acılar çektik. Bu süreci çok değerli buluyoruz” dedi.
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci devlet politikası haline getiren kapsayıcı yaklaşımı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tarihi çağrısı, iç cephenin güçlendirilmesini sağlamıştır” ifadelerini kullanan Uzun, kararlılıkla yürütülen mücadelenin meyvelerinin alındığını kaydetti.
Uzun, alınan kararların sadece sembolik değil, fiilen uygulanması ve tüm boyutlarıyla hayata geçirilmesinin şart olduğuna dikkat çekerek, şu açıklamada bulundu:
“Fesih ve silahları teslim etme kararı, PKK’nın tüm şube ve uzantıları ile illegal yapılarını da kapsamalı, somut şekilde ve eksiksiz olarak uygulanmalıdır. Bu, ülkemiz için bir dönüm noktası olacaktır.”
“Milletimizin Desteği En Büyük Gücümüzdür”
AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun, Türk milletinin bu süreçte devletinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu her fırsatta gösterdiğini vurguladı. Yeni bir dönemin kapısının aralandığını ifade eden Uzun, şu sözlerle açıklamasını tamamladı:
“Terör örgütünün silah bırakma ve fesih kararı, uzun yıllardır terör, kaos, çatışma, şiddet ve istikrarsızlık sarmalında ülkemizin ayağına pranga olan terörün bitirilmesi noktasında çok kıymetlidir. Terör örgütünün fesih ve silah bırakma kararı, milletimizin yıllarca özlemini çektiği “terörsüz Türkiye” hedefinin hayata geçirilmesinde önemli bir dönemeç noktasıdır. Şehitlerimizin fedakarlığı, gazilerimizin cesareti ve milletimizin duasıyla geldiğimiz bu noktadan sonra devletimizi daha da güçlendirerek, milletimizin huzur ve refahını artırarak yolumuza devam edeceğiz. “Terörsüz Türkiye” hedefi, artık daha somut ve daha yakın bir ufuk olarak önümüzde duracaktır. Hedefimiz, sadece silahların bırakılması değil, terörü besleyen tüm yapılarla birlikte zihniyetin de tarih önünde yok olmasıdır.”

KAYNAK: Nedime Soku

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş: “Teşkilat Akademisi İçin Ankara’dayız”
#SİYASET / 13 Mayıs 2025

Şehitler İlk-Ortaokulu Öğrencilerinden Anlamlı Sergi: Açılışı Müdür Katipoğlu Yaptı
#EĞİTİM / 13 Mayıs 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *