reklam
reklam
41,4928 %0,23
48,4635 %0,44
5.005,71 % 0,10
109.517,56 %-1.899
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK Koyuncu: Sağlıklı Yaşam Yolunda Vatandaşlarımızı Kararlılıkla Destekliyoruz!

Koyuncu: Sağlıklı Yaşam Yolunda Vatandaşlarımızı Kararlılıkla Destekliyoruz!

Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tuğçe Koyuncu, Sağlıklı Hayat Merkezi’nin kuruluş amacı ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 24 Nisan 2024 tarihinde hizmete giren Merzifon Sağlıklı Hayat Merkezi’nin, birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Dr. Koyuncu, “Birinci basamak sağlık hizmetleri hastalıkları oluşmadan engellemeyi ve koruyucu hekimliği önceleyen bir anlayışla çalışmaktadır” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin toplum sağlığı için önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan İlçe Sağlık Müdürü, halk eğitimleri ile vatandaşların sağlık okuryazarlığını artırmayı, bireylerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasını sağlamayı ve mevcut hastalıkların erken teşhis edilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Dr. Koyuncu, “Merkezimiz ücretsiz ve kaliteli hizmeti tüm vatandaşlarımıza sunmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Kurulduğu tarihten bu yana binlerce vatandaşa ulaştıklarını söyleyen Dr. Koyuncu, verilen hizmetlerle ilgili dikkat çekici rakamları da paylaştı. Merkezde bugüne kadar 6 bin 237 kişiye sağlıklı beslenme danışmanlığı, 1.115 kişiye psikolojik danışmanlık, 599 kişiye fiziksel aktivite danışmanlığı sunulduğunu belirtti. Ayrıca KETEM biriminde 6 bin 464 vatandaşa kanser taraması yapıldığını açıkladı.

Merkezde yakın zamanda faaliyete başlayan Çocuk Gelişimi Danışmanlığı biriminin de bireysel danışmanlık ve halk eğitimi faaliyetlerine başladığını aktaran Dr. Koyuncu, sağlıklı nesiller için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı.

Merzifon Sağlıklı Hayat Merkezi’nin hem koruyucu hekimlik hem de toplumsal bilinçlenme açısından önemli bir merkez olduğunu dile getiren Dr. Tuğçe Koyuncu, “Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam yolunda desteklemek için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *