reklam
reklam
38,4437 %0
43,7084 %-0.25
4.100,37 % 0,01
94.478,25 %0.155
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Proktoloji Ünitesi Açıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Proktoloji Ünitesi Açıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Proktoloji Ünitesi açılarak hasta kabulüne başladı, modern tanı ve tedavi hizmetleri sunulacak.

Haberleri

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Genel Cerrahi Kliniği bünyesinde hizmet verecek olan Proktoloji Ünitesi resmen hizmete açıldı.
Proktoloji Ünitesi Hasta Kabulüne Başladı
Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erdal Komut ve hastane yönetimi yeni Proktoloji Ünitesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, Genel Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ramazan Topçu, Proktoloji Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Veysel Barış Turhan, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Sezikli, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Aslan ve Op. Dr. Aşkın Kadir Perçem’le bir süre sohbet ederek proktoloji uygulamaları konusunda bilgi aldı.
Proktoloji Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Veysel Barış Turhan, proktoloji bölümünün hassasiyet ve mahremiyet gerektiren bir alan olduğunu belirtti. Ünitenin hasta konforu ve gizliliğini en üst seviyede sağlayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Turhan, ilk haftada 60 hastaya hizmet verildiğini söyledi.
Başhekim Doç. Dr. Erdal Komut: "Proktoloji Ünitesi, Büyük Bir Kazanım"
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erdal Komut, Proktoloji Ünitesi’nin açılışına ilişkin şu açıklamada bulundu:
"Proktoloji Ünitesi, Genel Cerrahi Kliniği’ne kazandırdığımız en kıymetli alanlardan biri. Kliniğe gelen hastaların yaklaşık %30’u anorektal şikayetlerle başvuruyor. Ülkemizde yalnızca büyük merkezlerde bulunan bu üniteyi şehrimize kazandırmak için önemli bir adım attık. Bu alanı daha da geliştirerek, eksiklikleri tamamlayıp, tüm cerrahi işlemlerin yapılabileceği bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Proktoloji Ünitesi’nin açılmasına öncülük eden Doç. Dr. Ramazan Topçu ve Doç. Dr. Veysel Barış Turhan başta olmak üzere tüm Genel Cerrahi Kliniği ekibine teşekkür ediyorum. Hastanemizde hem yeni hizmetlerin başlamasına hem de mevcut hizmetlerin ilerlemesine devam edeceğiz. Bu yeni ünitemizin hayırlı olmasını diliyorum."
Proktoloji Ünitesi’nde Hangi Tedaviler Yapılacak?
Proktoloji, sindirim sistemi cerrahisinin alt dalı olarak, bağırsak sisteminin son bölümleriyle ilgili hastalıkların tanı ve tedavisini kapsıyor. Hastanede en güncel tanı ve tedavi yöntemleri uygulanarak, çeşitli proktolojik rahatsızlıklar için hizmet verilecek.
Ünite kapsamında sunulan başlıca hizmetler:
✔ Hemoroidal hastalık tanı ve tedavisi
✔ Lazerle hemoroid tedavisi
✔ Hemoroid band ligasyonu
✔ Lazerle pilonidal sinüs ve perianal fistül ameliyatları
✔ Proktolojik aciller (apse, hematom drenajı)
✔ Küçük cerrahi işlemler ve daha fazlası

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *