T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA)” projesi, Amasya’da resmen başladı. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, bireylerin sağlık okuryazarlığı düzeyini yükseltmek, sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak ve genel yaşam kalitesini artırmak hedefleniyor.
“Sağlıklı Hayat İçin SAHA’dayız” sloganıyla başlatılan bu önemli proje kapsamında Amasya 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Amasya İl Özel İdaresi’nde ilk eğitimini gerçekleştirdi.
Eğitim programının açılışında Çocuk Gelişimci Aleyna Metin ve Psikolog Emre Uzun tarafından katılımcılara yönelik bilgilendirici sunumlar yapıldı. Sunumlarda, özellikle dijital çağın etkileri üzerinde durularak “Bilişim Teknolojileri Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı”, “Ruh Sağlığı” ve “Mutlu Bireyler” konuları ele alındı.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde bireylerin sağlık okuryazarlığı düzeyini artırarak, sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla ‘Sağlıklı Hayat İçin SAHA’dayız’ sloganı ile Bakanlığımız tarafından başlatılan Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) Projesi kapsamında 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezimiz, Amasya İl Özel İdaresi’nde ilk dersini vererek eğitime başlamıştır.”
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programının, önümüzdeki haftalarda farklı kurum ve kuruluşlarla genişletilerek sürdürülmesi planlanıyor.
