Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu ormancılık faaliyetlerinin takip, denetim ve incelemelerine devam ediyor.
Bölge Müdürü Oflu Vezirköprü Orman işletme Müdürlüğün’de denetim ve incelemelerde bulundu.
Bölgede yürütülen ormancılık faaliyetlerin son durumları hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu, denetim ve incelemelerde bulunmak için Dumluca orman işletme şefliğine geçti.
İşletme Şefi Mustafa Öngör tarafından sahada yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında verilen bilgilendirmeler sonrasında boşaltma kesimi yapılmış sarıçam tensil sahaları ile boşaltma kesimi yapılacak sarıçam tensil sahaları gezildi.
Ardından Sarıçiçek Orman İşletme Şefliğine hareket edilerek İşletme Şefi Sercan Aydın tarafından sahada yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında verilen bilgilendirmeler sonrasında boşaltma kesimi yapılmış sarıçam gençleştirme sahaları ile ışık kesimi yapılacak sarıçam gençleştirme sahası gezildi.
Ardından Kunduz orman işletme şefliğine hareket edilerek işletme Şefi Tuncay Patan tarafından yapılan bilgilendirmeler sonrasında boşaltma kesimi yapılmış tensil sahalarında denetim ve incelemelerde bulunuldu.
Kunduz Orman İşletme Şefliğinde bulunan soğuksu piknik mesire yerinde yapılan incelemelerin ardından Kunduz yangın gözetleme kulesine gidilerek kule bekçisi ile sohbet edildi, bilgiler alındı ve yangın konusunda uyarılar yapıldı.
Denetim ve İncelemelerini tamamlayan Bölge Müdürü Halil Oflu; “Vezirköprü ve Kunduz ormanlarının her santimetre karesinden adeta fidan fışkırıyor. Verilen emeğin ve çekilen zahmetin sonucunda toprağın rahmetle bereketlendiğini görüyoruz. Çalışma yürütülen sahaların her santiminden adeta fidan fışkırıyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Vezirköprü ve kunduz ormanlarında doğayla beraber hareket ederek yürütülen çalışmaların sonucunda ortaya çıkan fidanların sağlıklı ve gür olarak büyüdüğünü görmek ülke ve bölge ormancılığı için bizleri çok mutlu ettiği gibi küresel ısınmaya karşıda umutlandırmaktadır.
Orman varlığını korumak, çoğaltmak kadar önem arz etmektedir.
Küresel ısınma nedeniyle mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nem oranlarının düşmesine, bitki örtüsünün ve ağaçların korumasına neden olduğu gibi İnsan ihmali veya yıldırım düşmesiyle ortaya çıkacak bir kıvılcımla bitki örtüsünün tutuşarak alev topuna dönüşmesine, yaşam alanlarımızın yok olmasına ve ciğerlerimizin yanmasına sebep oluyor.
İklim değişikliğiyle mücadelede bir tek fidanın dahi yanmasına tahammülümüz yok
Kuraklık ve iklim değişikliğinin neden olduğu felaketleri önlemek için orman varlığımızı korumak, çoğaltmak, gençleştirmek ve sağlıklı olarak devamlılığını sağlamak mecburiyetindeyiz.
Vezirköprü de Orman yangınlarına karşı arazöz ve helikopterlerin su ikmali yapabileceği 280 ton ile 350 ton arasında su kapasiteli 8 tane yangın havuzumuz bulunmaktadır.
Görülen veya ihbar edilen her dumanın yada kıvılcımın büyük bir yangının başlangıcı olabileceğini asla göz ardı edemeyiz. Vatandaşlarımızı tescilli piknik alanları dışında ateş yakılmaması konusunda uyaralım ve yangın timlerimiz tarafından kontrol devriyelerine aralıksız devam edelim” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: