Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, tarımsal alanlarda ciddi zararlara yol açan Kahverengi Kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler ve mücadele yöntemleri ele alındı.
Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Amasya Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen toplantıda, zararlının tanımı, biyolojisi, zarar verme mekanizmaları ve mücadele stratejileri detaylı şekilde görüşüldü. Toplantıda biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele yöntemlerinin yanı sıra kültürel önlemler ve eradikasyon çalışmaları üzerine bilgiler paylaşıldı.
Amasya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ümit Yıldırım ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dursun’un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte uzmanlar, kahverengi kokarcanın özellikle meyve ağaçları ve sebzeler üzerinde büyük zararlara yol açtığını vurgulayarak bilimsel ve planlı bir mücadelenin önemine dikkat çekildi.
Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, zararlıyla mücadelede uygulanacak yöntemlerin bölgede bir standart oluşturacağını belirtti.
Büşra Nur Ertilal
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Aralık 2024 - 20:19
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Çalışmaları Görüşüldü
GÜNDEM
04 Aralık 2024 - 20:19