Amasya Valisi Önder Bakan, Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Karakuş ve parti yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Sağlık İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Servet Kılıç ile Türk-İş Amasya İl Başkanı Ayturan Küpçü’yü makamında ağırladı. Gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde kentte yürütülen çalışmalar, toplumsal dayanışma, sendikal faaliyetler ve yerel sorunlar üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

Ziyaret kapsamında siyasi temsilciler ve sendika yöneticileri, kentte sosyal yaşamı ilgilendiren başlıklar üzerinde görüşlerini aktarırken, Vali Bakan da Amasya’nın kamu hizmetlerinde güçlendirme adımlarına değindi. Özellikle çalışma hayatının iyileştirilmesi, sosyal yardımların etkinliği, vatandaş memnuniyeti ve kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması gibi konular masaya yatırıldı.

Vali Önder Bakan, Amasya’da tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğinin önemine dikkat çekerek toplumun her kesimiyle kurulan iletişimin sürdürülebilir kamu hizmetlerinin temel unsuru olduğunu ifade etti. Yeniden Refah Partisi yöneticileri ile sendika temsilcileri ise ziyarette gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek kentte refahı artıracak, çalışanların haklarını geliştirecek adımlar konusunda ortak irade içinde olduklarını vurguladı.

Görüşme, Amasya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda yürüttüğü çalışmaların değerlendirilmesi bakımından verimli geçti. Ziyaret sonunda taraflar, karşılıklı iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Bakanlık Müfettişi, Asayiş Şube Müdürü ve Özel Okul Temsilcilerinden Valiye Ziyaret
Amasya Valisi Önder Bakan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettişi Emre Akgün, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay İsmail Bel ve il genelindeki özel anaokulu ve kreş sahiplerini makamında kabul etti. Yapılan görüşmede hem eğitim hem de güvenlik alanındaki güncel gelişmeler geniş bir çerçevede değerlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettişi Emre Akgün ile yapılan toplantıda, Amasya’daki sanayi yatırımları, OSB çalışmaları, yeni üretim alanları ve teşvik programlarının kent ekonomisine etkileri ele alındı. Vali Bakan, Amasya’nın büyüyen üretim kapasitesini desteklemek adına kamu kurumlarıyla koordineli şekilde ilerlemeye devam edildiğini aktardı.

Ardından gerçekleşen ziyarette İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay İsmail Bel, kent genelindeki asayiş çalışmaları, güvenlik önlemleri ve farklı birimlerde yürütülen operasyonel faaliyetler hakkında bilgi verdi. Vali Bakan, vatandaş güvenliğini önceleyen çalışmaların önemini vurgulayarak Jandarma teşkilatına teşekkür etti.

Son olarak özel anaokulu ve kreş temsilcileri, eğitim kurumlarının mevcut durumu, yeni mevzuat düzenlemeleri, kalite standartları ve çocuk güvenliğine yönelik uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Vali Bakan, erken çocukluk eğitiminin çocukların geleceğini doğrudan etkileyen kritik bir alan olduğunu belirterek kurumlarla iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini ifade etti.
Ziyaretler karşılıklı memnuniyetle tamamlandı.
