2022 yılı Döner Sermaye bütçe hazırlıkları kapsamında Samsun, Amasya Çorum ve Tokat illerinde gelir-gider bütçesi ile izleyen iki yılın tahminlerinin tespit edileceği Bütçe toplantıları devam ediyor.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 orman İşletme Müdürlüğü ve 1 Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilecek olan Bütçe toplantılarının Kavak Orman İşletme Müdürlüğüyle ilgili bölümü Amasya Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında gerçekleştirildi.
Orman Genel Müdürlüğü’nün stratejik planları ve politikaları doğrultusunda hazırlanmakta olan Döner Sermaye Bütçe teklifleri, gelir-gider denk bütçe olacak şekilde hazırlanmasına ve gelir tahminlerinin en doğru şekilde bütçeye yansıması hedeflenmekte.
Toplantıya; Bölge Müdür Yardımcıları; Gültekin Şenlikoğlu, Rıdvan Kalelioğlu, OİP Şube Müdürü Bilal Dinç, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden, Makine İkmal Şube Müdürü Murat Çalışgan, OYM Şube Müdürü Engin Keleş, İşletme Pazarlama Şube Müdür V. Nurperi Çil, Ağaçlandırma Şube Müdürü Fatma Kolat tarafından katılım sağlandı.
Kavak Orman İşletme Müdürü Özkan Güneş tarafından bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri hakkında sunu eşliğinde yapılan bilgilendirmeyle başlayan toplantı, İşletme Şefleri tarafından sorumluluk sahalarında yürütülen faaliyetler, gerçekleşmeler, ve takip eden yıllarda yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında sunu eşliğinde detaylı anlatımda bulunuldu.
Toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, “Dünya ve insanlık her geçen gün değişmekte, gelişmekte ve ilerlemektedir.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan çevresel ve sosyal gelişmeler, insanların ormanlara yönelik talep ve beklentilerini her geçen gün değiştirmektedir.
Ormanlar yakın tarihlere kadar büyük oranda yakacak, mobilya ve ev inşası için üretim kaynağı olarak görülüyorken, artık tıbbi aromatik bitkilerin ve odun dışı orman ürünlerinin doğal üretim kaynağı; Koruyucu-çevresel fonksiyonlarının yanında ekoturizm, doğa sporu, dinlenme ve arınma merkezleri olarak görülmektedir.
Zamanın gerisinde kalan bilgi, düşünce ve uygulamalarla başarıya ulaşılamaz
Mesleki gelişmeleri ve toplumun ormanlardan beklentilerini tespit edip gerçekleştirmeliyiz
Çünkü; Plan ve programlarımız doğrultusunda yürüttüğümüz ormancılık faaliyetlerimizle günü kurtarmak için değil geleceğin fonksiyonel ormanlarını kurmak için çalışıyoruz'' dedi.