Yeni yıla huzur ve güven ortamında girilmesi ve bu süreçte yaşanması muhtemel olayların önüne geçebilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.
Amasya Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında gerçekleşen, il genelinde hayata geçirilen tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda; Emniyet kemeri kullanımı, alkollü araç kullanma, hız denetimleri, umumu açık eğlence yerlerinin denetimi, kaçak/sahte alkol kullanımı, uyuşturucu madde kullanımı, kumar, hırsızlık, gasp ve benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli çalışmalar görüşüldü. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde önleyici faaliyetlere ağırlık verilmesi ve görevli ekip sayıları arttırılması kararlaştırıldı.
Amasya Valisi Doruk, vatandaşların güvenlik güçleri ile iş birliği içerisinde olması ve her türlü ihbar ve şikâyetlerini 112 Acil Çağrı Merkezine ve en yakın kolluk birimlerimize bildirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.