reklam
reklam
40,6925 %0.19
47,4807 %-0.04
4.446,69 % 0,27
116.139,99 %-0.313
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM YARDIMELİ DERNEĞİ’NDEN MORAL YEMEĞİ

YARDIMELİ DERNEĞİ’NDEN MORAL YEMEĞİ

Merzifon’da Yardımeli Derneği tarafından, kanserle mücadele eden vatandaşlara moral yemeği düzenlendi.

Merzifon’da Yardımeli Derneği tarafından, kanserle mücadele eden vatandaşlar için gazi mahbub parkında moral yemeği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Merzifon Kaymakamı  Ali Güldoğan, Merzifon Ak Parti Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Yardımeli Dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Milletimizi Başka Milletlerden Ayıran En Güzel  Duygu Birlik ve Beraberliktir

Etkinlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Merzifon Kaymakamı  Ali Güldoğan,” Öncelikle böyle bir buluşmada eşimle birlikte sizlerle olmaktan bende son derece mutluyum. Onu paylaşmış olayım.  Bazen zor bir durumda kaldığımızda yanımızda bir sesin, bize birkaç tane iyi gelecek kelimenin, bazen de bir elin uzanması çok değerlidir. Tabii bizim milletimizi başka milletlerden belki de ayıran en güzel duygulardan biri hem birlik ve beraberlik duygumuzdur hem de yardımlaşma ve kardeşlik ve sevgi hususlarıdır. Bu konuda çok şükür zengin bir millete sahibiz. Bugün Pakistan’da yaşanan bir afet nedeniyle ülkemiz dost ve kardeş ülke olan Pakistan’ın yanında.  Bugün Merzifon’da  bizimde kurmuş olduğumuz heyet bu maksatla yardım topluyor. Hakikaten kısa sürede muazzam bir destekle karşı karşıya kaldık . Bu bizim milletimizin ne kadar yardımsever bir millet olduğu ve tarihimizde bize çağrısız bir şekilde yardıma koşan bir kardeş ülkeye ne kadar hızlı bir şekilde organize olarak destek çıktığının iyi bir örneği . Tabii bazen taşın altına birilerinin elini koyması gerekiyor. Bu çalışmayı da Yardımeli Derneği olarak, derneğimiz başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Ben onlarının emekleri için de buradan çok teşekkür ediyorum. Çok kıymetli çalışmalar yürütüyorlar. Tabii, Sayın Vekilimiz de ifade etti; hastalık Allah’tan geliyor. Allah şifasız dertler vermesin. Daha ağır imtihanlardan hepimizi korusun. Sizlerde bir sıkıntıyla karşı karşıyasınız. İnşAllah morallerimizi yüksek tutarak bu sorunu da el birliğiyle atlatacağız. Onu da ben buradan görüyorum.  Birlik ve beraberlik çok anlamlı.  Bir araya gelmiş olmamız bir dayanışma ruhunu gösteriyor son derece önemli. Şair diyor; her şey değişir bazen zamanla,  bazen  insanla. İnsanın değiştiremeyeceği hiçbir şey olmaz. Onun için ben tekrar hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum. Yine Vekilimizin ifade ettiği gibi; devletimizin tüm imkanları sonuna kadar sizlerin yanındadır. Hakikaten son dönemde  gerek sosyal yardımlaşma ve diğer sosyal devlet yaklaşımıyla bir çok konuda vatandaşımızın  yanında olmaya çalışıyoruz. Evde bakım hizmetlerinden, engelli yardımlarına kadar her konuda muazzam bir şekilde çalışıyoruz. Onun için sizler hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin. Yalnız değilsiniz. Milletimizin Vekili olarak Sayın Vekilimiz,  Devleti temsil eden bizler , derneğimiz , sivil toplum örgütleri herkes el birliğiyle sizlerin yanındadır.  Bu faaliyettin düzenlenmesinde  emeği geçen herkesi kutluyorum “şeklinde konuştu.

BİR KEDERİ TOPLUM PAYLAŞIYORSA AZALIR

Derneğin kurulmasının çok hayırlı olduğunu dile getiren Merzifon Ak Parti Milletvekili Hasan Çilez, “Çok kıymetli Kaymakamımız, değerli Dernek Başkanı ve derneğin çok kıymetli yöneticileri, bağışçı ailelerimiz  ve  derneğimize büyük destek veren değerli büyüklerim,  Hepsi de Merzifon’dan aile büyüklerimiz. Onların Dualarıyla burada ayaktayız ve yine Rabb’im bizi hayatta hep imtihan ediyor.  Milletvekili olduk bu bir imtihan baktığımız zaman Sayın Kaymakamımız,  Kaymakam oldu o da Kaymakamlık olarak imtihan ediliyor. Bazen de böyle hastalıklarla imtihan ediyor. Bu Rabb’imden gelendir onu o şekilde kabul etmemiz lazım.  Fakat toplum paylaşabiliyorsa bir musibeti, bir acıyı, bir kederi azalıyor, azaldığına inanıyorum. Sevincimiz varsa onu da paylaşırsak çoğalıyor. Mutlu günlerimizi paylaşacağız.  Dertli, sıkıntılı günlerimizi de paylaşırsak azaltacağız. Onun için böyle bir derneğimiz kuruldu çok hayırlı güzel bir dernek. Neslihan abla bu işi Allah razı olsun ömrünü vakfetti. 12 yıldır böyle bir faaliyet yürütüyor. Böyle bir farkındalık oluşturuluyor. Bunlar da bizi kendimize getiriyor. Hayatta bu da varmış dedirttiriyor. Bizi kendimize getirtiyor işin açıkçası. Bundan dolayı çok değerli çok kıymetli buluyorum. Yardım etmek veya bu tür hayırda bulunmakta herkese nasip olmaz. Buna vesile oluyor derneğimiz. Biz burada bu memleketin içinde hep birlikte varsak varız hep birlikte olduğumuz sürece güçlüyüz. Devlet yöneticilerimiz son yıllarda tamamen halkının  emrine  kendini adamış vaziyette devam ediyorlar. Devletimizin  güçlü, kuvvetli, kudretli bu konuda kapısı çalındığı zaman devletimizin kapısı vatandaşımıza açık. Biz de siyasi sorumluluk sahibi olanlarda, elimizden gelen ne varsa Ankara’da yapılması gereken bir iş varsa o da bize düşüyor. Yerelde ki işlerimizi zaten burada  hallediyor değerli Kaymakamımız, derneğimiz. Bize de düşecek bir şey varsa başımız gözümüz üstüne diyoruz. Rabb’im öncelikle şifa nasip etsin. Şifa Allah’tandır. Biz vesilelerini  arayacağız. Onların peşine düşeceğiz. Rabb’imizden gelene de Amenna ve Saddakna diyeceğiz imanımızın gereği o. Allah iman noksanlığı vermesin. Rabb’imden hepinize çok şifalar diliyorum. Bütün bağışçılarımıza destekçilerimize ve dernek yönetimimize de bu konuda yaptıkları gayretleri içinde çok teşekkür ediyorum.  Sayın Kaymakamımıza sizden önce Kaymakamlarımıza nasıl derneğimize sahip çıktıysa, sayın Kaymakamımız da sahip çıktığını görmek Merzifon’un evladı olarak beni de çok mutlu ediyor çok teşekkür ediyorum . Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.”şeklinde ifade etti.

ŞUANDA YARDIM ETTİĞİMİZ 413 HASTAMIZ VAR

Covid-19’dan ötürü bir çok hastayı kaybettiklerini açıklayan Yardımeli Dernek Başkanı  Neslihan Saraç,”Covid’den dolayı biz 119 hastamızı kaybettik.  Zaten hastalar, bir de covid girince bayağı bir hastamızı kaybettik.  Şuanda yardım ettiğimiz 413 hastamız var. Onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bayağı kanser hastası talebelerimiz var. Talebelerimize burs veriyoruz. 20 civarında talebemiz var burs verdiğimiz. Burs talebeleri sadece kanser hastası değil, hastalarımızın çocuklarına da burs veriyoruz.  Maddi-manevi destek olmaya çalışıyoruz. Hatta bu etkinlikten sonra önümüzde ki hafta hastalarımıza erzak dağıtımına gideceğiz. Covid bütünüyle kalkınca bütün programlarımıza devam edeceğiz. Dernek arkadaşlarım  da çok destek veriyor.” Şeklinde belirtti   

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *