reklam
reklam
38,8295 %0.29
43,5133 %0.07
3.992,26 % -1,02
103.361,43 %1.316
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM YAPAY ZEKA VE TURİZM TEMALI ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ 

YAPAY ZEKA VE TURİZM TEMALI ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ 

Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Bige Şimşek İlhan ile Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özge Aytaç tarafından organize edilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yapay Zekâ Rotalama Algoritmalarına Dayalı Alternatif Turizm Rotaları Üreten Mobil Bir Uygulama: Amasya Örneği” başlıklı proje kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.

Büyük Amasya Otelde düzenlenen çalıştaya; Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlıkları  ve sivil temsilcilerden oluşan çok sayıda katılımcı katıldı.

Çalıştayda, Amasya’nın kültür turizmi potansiyeli üzerinde açık uçlu görüşme ve harita üzerinde işaretlemeye dayalı kolektif bir çalışma yapıldı. 
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Dr. Öğr. Üyesi Bige Şimşek İlhan ile Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özge Aytaç’ın araştırmacı olarak yer aldığı projenin yürütücülüğünü, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Birer yapıyor. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çalışır Adem, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gözde Karataş Baydoğmuş ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Alparslan Güzey ise araştırmacı olarak, Zeynep İldeniz Köksalan ise bursiyer olarak yer alıyor.

Proje ekibi adına çalıştaya moderatörlük yapan Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Bige Şimşek İlhan, “Proje ile hedeflenen mobil uygulamanın Amasya’nın zengin miras değerlerinin bilinmeyen ve görünmeyen izlerinin de sürülebileceği farklı bir duyusal deneyim sunacağını ve bu kapsamda çalıştaya katılan yerel aktörlerden alınan bilginin projelerinin Ar-Ge kısmı için çok değerli bir dağarcık kattığını” dile getirdi.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *