AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon için büyük önem taşıyan adalet hizmetleri alanında yeni bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili Çilez, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan 2025 Yılı Mazaret ve Müstemir Yetki Kararnamesi kapsamında Merzifon Ağır Ceza Mahkemesi’nin resmi olarak 2 Ocak 2026 tarihinden itibaren faaliyete geçeceğini duyurdu.
Milletvekili Çilez, kararla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Teşekkürler Sayın Bakanım… Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan 2025 Yılı Mazaret ve Müstemir Yetki Kararnamesi ile 2 Ocak 2026 tarihinden itibaren Merzifon Ağır Ceza Mahkemesi'nin faaliyete geçmesine karar verilmiştir.”
Çilez, uzun süredir Merzifon’da ağır ceza yargılamalarının Amasya merkezde gerçekleştirilmesi nedeniyle vatandaşların ulaşım, zaman ve masraf açısından zorluk yaşadığını belirterek, yeni mahkemenin ilçeye büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı. Kararın hem Merzifon halkı hem de çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Çilez, adalet hizmetlerinin yerelde daha hızlı, erişilebilir ve etkin şekilde sunulacağını dile getirdi.
