44,9261 %0.01
52,6994 %0.21
6.816,70 % -0,42
78.119,22 %-0.023
Amasya
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Vali Önder Bakan: “Gelecek Çocukların”

Vali Önder Bakan: “Gelecek Çocukların”

Haberleri

Vali Önder Bakan, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı tarihi bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı, milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

23 Nisan, Bir Milletin Yeniden Doğuşudur”

Vali Bakan, 23 Nisan 1920’nin yalnızca bir meclisin açılışı değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin tüm dünyaya ilan edildiği önemli bir tarih olduğunu belirtti. “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi etrafında kenetlenen Türk milletinin, İstiklâl Mücadelesi’ni zaferle taçlandırarak bağımsız bir geleceği inşa ettiğini vurgulayan Bakan, bu anlamlı günün bir özgürlük manifestosu olduğunu ifade etti.

“Çocuklara Armağan Edilen Tek Bayram”

Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesinin büyük bir anlam taşıdığına dikkat çeken Vali Bakan, bu özel günün dünya genelinde çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olduğunun altını çizdi. Bakan, 23 Nisan’ın barış, sevgi ve kardeşlik duygularının tüm dünyada yayılmasına katkı sağlayan önemli bir değer olduğunu dile getirdi.

“Çocuklar Geleceğimizin En Büyük Güvencesi”

Mesajında çocuklara da seslenen Vali Önder Bakan, onların ülkenin en değerli hazinesi olduğunu ifade etti. Bakan, “Sevgili çocuklar; sizler bu toprakların en değerli hazinesi ve aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Okuyan, sorgulayan, bilim ve teknolojiye hâkim; milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeniz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en sağlam dayanağı olacaktır” dedi.

Şehit ve Gazilere Vefa Mesajı

Vali Bakan, mesajının sonunda Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Aziz şehitler ve gazilere duyulan vefanın altını çizen Bakan, milletin birlik ve beraberlik ruhunun her zaman diri tutulması gerektiğini vurguladı.

Vali Önder Bakan, yayımladığı mesajında tüm çocukların ve milletin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, bu anlamlı günün birlik, beraberlik ve geleceğe umutla bakma adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
 

KAYNAK: Amasya Valiliği
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *