reklam
reklam
38,6126 %0.1
43,8901 %0.46
4.217,24 % 2,01
94.106,36 %0.113
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM UZMAN ELLER PROJESİ’NDE HİBE DESTEĞİ 250 BİN TL’YE ÇIKTI

UZMAN ELLER PROJESİ’NDE HİBE DESTEĞİ 250 BİN TL’YE ÇIKTI

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü genç çiftçilere "Uzman Eller Projesi" ile verilen hibe desteğini 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.

Sosyal medya mecralarından bakanlığın duyurusunun yapıldığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin , “Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında üniversiteden mezun gençlerimize HİBE desteğimizi 250 bin liraya yükselttik.

Ayrıca bu yıl tarım ve hayvancılık alanlarında lise mezunu gençlerimizi de Uzman Eller Projesi kapsamına aldık” ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu satırlara yer verildi; “2/6/2021 tarihli ve 31499 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2022-2024 yıllarını kapsayan 4046 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda uygulanmaya başlayan  Uzman Eller Projeleri ile kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık,  ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek  yüksekokullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; bitkisel üretim, hayvancılık,  gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler  tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini  arttırmak, ülkemize kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek, kendi işini yapabilen  ve istihdam imkanı ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak  amaçlanmıştır.

2022 yılında 81 ilimizde uygulanan Projede hibe tutarı kişi başı 100 bin TL olarak belirlenmiş olup  yatırımını tamamlayan 1023 kişiye hibe ödemesi yapılmıştır.

14/1/2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karar değişikliği  ile uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını  artırmak için hibe tutarı 250 bin Türk Lirasına çıkarılmıştır.

Ayrıca, Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanmış olan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunlar da Proje kapsamına alınarak hedef kitlemiz genişletilmiştir.  Proje için 2023 yılı başvuruları, 2021/61 No.lu Tebliğe bağlı güncel uygulama rehberinin yayınlanmasının ardından başlayacaktır”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *