Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Orakçı gazetemizi ziyaret etti.
Ziyarette gazetemiz kurucu ve mali işler müdürü Bilal Güley ile bir süre görüşen ABYB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Orakçı, Anadolu’da yerel gazetelerin büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen hala dimdik ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.
Anadolu Basın Yayın Birliği olarak Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat bölgelerinden sorumlu olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yakup Orakçı, “Gittiğimiz her yerde yerel gazeteleri ziyaret ederek onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de Bilgi Gazetesi’ni ziyaret ettik. Bilgi Gazetesi’nin ulusal basın kalitesinde bir gazete olduğunu gördük. Bundan da son derece mutlu oldum. Gördüğüm kadarıyla, baskı kalitesi, haber içeriği ve sayfa mizampajı harika olmuş” dedi.
Yerel gazetelerin ciddi sorunlarının da olduğunu söyleyen Orakçı, “Yerel de çok zor şartlarda meslek icra ediyoruz. Ekonomisi, yetişmiş insan kaynağı açısından ciddi sıkıntılar var. Bu zorluklar karşısında da yerel gazeteler dimdik ayakta durmaya çalışıyor” dedi.