CHP Amasya il ve merkez ilçe başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. İftar programına; CHP İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi, CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Millet İttifakı İl Başkanları, CHP İlçe örgüt başkanları, basın mensupları, Milletvekili adayları ve 27. Dönem Milletvekili Mustafa Tuncer katıldı.
Bahçeli Kafe &Bistro’de yoğun katılımlı gerçekleşen iftar programında açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Turgay Sevindi katılımları için herkese teşekkür etti.
CHP Milletvekili Adayı Reşat Karagöz; “Saray hükümeti hem ekonomiyi hem de devleti yönetemedi; ülkemizi krize sokarak milletin cebini, cüzdanını, tenceresini boşaltarak ekonomimizi savunmasız bıraktı. Saray yaptığı her hatayla milletimizin sırtına işsizlik, hayat pahalılığı ve borç olarak yeni yükler yükledi’ dedi.
CHP Milletvekili Adayı Reşat Karagöz CHP Amasya İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Vekil Adayı Karagöz programda yapmış olduğu konulmasında; “Bugün milletimiz, son 20 yılın en yüksek tüketici enflasyonuyla karşı karşıya… Çiftçilerimiz katlanarak artan gübre, mazot, ilaç ve tohum maliyetlerinin altında eziliyor. Esnafımız bugün sattığı malın yenisini rafına koyamıyor. Faturalardan korkusuna dükkanın ışığını açmayan, doğalgazını yakamayan esnafımız, soğukta ve karanlıkta ömrünü verdiği dükkanın batışını izliyor.
Asgari ücret, ortalama ücret haline geldi. Emekçilerimiz, açlık sınırının altına düşen asgari ücretten kalana bakıp kara kara düşünüyor. İş insanlarımız hukuk devletinin yok edildiği bir ortamda yarınını göremiyor.
Toplumun her kesimi büyük bir sıkıntı içinde umutlarını yitiriyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millettir.
Biz cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında ülkemizi yeniden ayağa kaldırmak, milletimizi hak ettiği refaha kavuşturmak için, ülkemizi daha önce yaşadığı krizlerden çıkaran kadromuzla göreve hazırız.
Yeni kadrolar, yeni kurallar, yeni kurumlar ile hukuk devleti ve demokrasi, üreten Türkiye, güçlü sosyal devlet ve sürdürülebilirlik stratejimizle ülkemizi pahalılık, işsizlik ve borç girdabından çıkaracak, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına taşıyacağız.
Biz milletimiz için çok daha fazlasını yapmak adına hazırız. Sarayın hatalarının faturalarını ödemekten yorulan milletimiz de hazır. Kendisini varlık içinden yokluğa düşüren bu hükümete 14 Mayıs’ta sandıkta tasdiknamesini vermek için gün sayıyor.
CHP İktidarımızda:
1.Eğitim alanında 100 Bin öğretmen ataması yapacağız.
2.Sağlık alanında 100 Bin atama yapacağız.
3.Güvenlik ve savunma alanında 100 Bin atama yapacağız.
4.Ramazan ve Kurban Bayramlarında tüm emeklilere asgari ücret tutarın ikramiye ödemesi gerçekleştireceğiz.
5.18-22 yaş arası ihtiyaç sahibi gençlere aylık en az 1.500 TL tutarında genç kart vereceğiz.
6.Sosyal Konut Programı ile kiraları düşüreceğiz.
7.Et ve Süt Kurumu ile et, süt ve peynirde fiyatları yarıya indireceğiz.
8.Devlet okullarında öğrencilere ücretsiz öğle yemeği, süt ve su sağlayacağız.
9.0-6 yaş her çocuğun gidebileceği kreşler oluşturup her anneye ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz.
10.Yabancılara, konut alımı karşılığı yapılan vatandaşlık satışını durduracağız’ ifadelerini kullandı./yeşilırmak