reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.948,99 %-0.981
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI YARARLANSIN

TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI YARARLANSIN

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, Öğretmenevlerindeki indirim hakkından bütün eğitim çalışanlarının yararlanması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, bütün eğitim çalışanlarına, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde yüzde 50 oranında indirim yapılmasını ve mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan eğitim çalışanları için kullandırılmasını talep ettiklerini de söyleyen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “Bakanlık Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 15.09.2022 tarihli ve E-90349432-813.01.01.01-57766217 sayılı yazısıyla tüm öğretmenlerin konaklama ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla öğretmenlere öğretmenevlerinde geçerli hizmet bedelleri üzerinden yüzde 50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenler için kullandırılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Camcı, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Bakanlığın kendi personeline sahip çıkması, bakanlığa bağlı kurumlar tarafından toplumun geneline sunulan hizmetlerden bakanlık personeli olan öğretmenlere indirim ve avantaj sağlanması yerinde ve gerekli bir karar olup öğretmenlerin de haklı takdirini kazanmıştır. Ancak, söz konusu konaklama hizmetinden indirimli ve avantajlı şartlarda faydalanma ihtiyacı sadece öğretmenler açısından değil, bakanlığın diğer çalışanları için de geçerlidir. Eğitim çalışanlarının kendi aralarında hizmet sınıfı ayrımı gözetmeksizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve nitelikli yürütülmesi için iş birliği içinde birlikte çaba gösterdiği; bu kapsamda bakanlık nezdinde eşit durumlarda ve statülerde eşit muamele görme hakkının bulunduğu unutulmamalıdır.

Nitekim Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yönetmeliği’nin 9. maddesinin birinci fıkrasında, “Kurumların hizmet ünitelerinden eğitim çalışanları ve eğitim çalışanı yakınları öncelikli olarak yararlanır” hükmü yer almakta olup “eğitim çalışanları” ifadesi zikredilmek suretiyle sadece öğretmenlerin değil, bütün eğitim çalışanlarının öğretmenevlerinden öncelikli yararlanma hakkı bulunduğu ifade edilmiştir.

Bu itibarla, bütün eğitim çalışanlarına, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde yüzde 50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan eğitim çalışanları için kullandırılması konusunda düzenleme yapılması elzemdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *