İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm acil çağrı hizmetlerini tek numara altında topladıklarını belirterek, "Günde yaklaşık 350-400 bin çağrı alıyoruz. Bunları karşılama ortalamamız 1,02 saniye. Dünyada da böyle bir karşılık yok." dedi.
AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Soylu, Şişli'de bir otelde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, AFAD, Göç İdaresi Başkanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü (STİ) ve 112 Acil Çağrı Merkezi personeliyle kahvaltı programında bir araya geldi. Konuşmasına personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başlayan Soylu, bakanlık olarak şimdiye kadar yapılan çalışmalara değindi.
Soylu, vatandaşları kağıt ve evrak yükünden kurtarmak için şimdiye kadar 2 bin 190 kurum ve kuruluşu bir sisteme bağladıklarını anlatarak, "Türkiye'de hep beraber bir devrimin altına imza attık. 3'ü Bir Yerde, yani hem nüfus kimlik kartımızı hem ehliyetimizi hem pasaportumuzu nüfus idaresinden verilebilecek bir yeniliğin, değişimin, devrimin altına hep beraber imza attık. Onun için buradaki arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum ve kutluyorum. 3'ü Bir Yerde projesiyle bugüne kadar 87 milyon 71 bin kimlik kartı, 13 milyon 232 bin pasaport ve 21 milyon 656 bin sürücü belgesi verdik." diye konuştu.
Bir başka büyük projenin ise Mekansal Adres Kayıt Sistemi olduğunu ifade eden Soylu, bir başka yeniliğin de sadece gelişmiş ülkelerde bulunan herhangi bir afet ya da olağanüstü durumda kesintisiz hizmet veren İş Sürekliliği Merkezinin olduğunu kaydetti.
Soylu, bunun, arasında yaklaşık 300 kilometre mesafe bulunan iki ayrı yerden yük dengeli, anlık olarak her iki merkezdeki verilerin eşit olmasını sağlayan ve iş sürekliliği anlamında kesintisiz hizmet verme özelliğine sahip Türkiye'deki ilk ve tek proje olduğunu dile getirdi.