Amasya Macit Zeren Fen Lisesi ve Şehit Ferhat Ünelli BİLSEM öğrencileri 05-09 Haziran tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen TÜBİTAK Projeleri Türkiye Finallerinde 2 proje ile ilimizi temsil etti.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Değerler Eğitimi alanında Sabrın Nakşı Tezhip adlı projesiyle Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencileri Almina Pamuksuz ve Elif Özata Türkiye 1'incisi oldu.
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Matematik alanında ise; Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ayşe İpek Güler ve Ayşin Soğukpınar’ın hazırladığı ve Nursen Yılmaz öğretmeninin danışmanlığını yürüttüğü Polyomino Boyama ile Heksayna Yapboz adlı proje Ankara’da yapılan final töreninde İkincilik Ödülü almaya hak kazandı.