Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, protokol üyeleri, il genel meclis üyeleri ve üreticiler Amasya Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ‘Macar Fiği ve Yem Bezelyesi Tohumu’ Dağıtım Törenine katıldı.
Vali Masatlı törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “ Amasya verimli topraklarıyla tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ve tarımsal hasılası ülke ortalamasının üzerinde olan bir ilimizdir. Amasya gerçekleştirdiği tarımsal üretim ile Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Son yıllarda yaşanan salgın, kuraklık ve jeopolitik sıkıntılar tarımın, gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Ülkemiz hem tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilmekte, hem de tarımsal ihracatta rekorlar kırmaktadır. Devletimiz her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çeşitli desteklemelerle üreticimizin yanında olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Tarım Bakanlığımızın sağladığı desteklerle birlikte, bizde ilimizde gerekli tarımsal desteklemeleri yapıyoruz.
Ayrıca bunlara ilave olarak gerek Ajanslarımızdan gerekse İl Özel İdaresi kaynaklarından da çeşitli tarım ve hayvancılık projelerini hayata geçiriyoruz. Amasya’mızda ekili olmayan bir karış arazi dahi kalmamalıdır. Bu anlayışla, bu yıl yüksek oranda hibe desteği ile çok geniş bir yelpazede tohum desteği sağlayacağız.
Amasya’mızı bölgemizin Kırmızı Et Üretim Merkezi yapma hedefi doğrultusunda, yem bitkileri üretimini desteklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda bugün, hayvancılık için önemli bir kaba yem kaynağı olan Macar Fiği ile Yem Bezelyesi tohumlarını üreticilerimize teslim ediyoruz. Toplamda 3.500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere, 1 Milyon 620 Bin TL bedelli 30.000 kg Macar Fiği ile 30.000 kg Yem Bezelyesi tohumlarını, İl Özel İdaremizin %50 hibe desteği ile üreticilerimize sunuyoruz.
Dağıtımını yapacağımız bu tohumların Amasya tarım ve hayvancılığı ile üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, Amasya’mıza her alanda büyük yatırımlar yaparak, insanımızın yaşam standartlarını yükselten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize ve bu projeleri hayata geçirmemiz için bizleri destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve ayrıca İl Genel Meclisimiz ile Özel İdaremize teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından proje kapsamında temin edilen, 3.500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere 1 Milyon 620 bin TL bedelli 30.000 kg Macar Fiği ve 30.000 kg Yem Bezelyesi, Valimiz Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.