reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.868,61 %-0.469
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM TMR PİLOT UYGULAMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

TMR PİLOT UYGULAMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri ‘Amasya Bölgesindeki Süt Sığırı İşletmelerinde TMR Pilot Uygulama Çalışması’ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Karma Yem; Toplam Hazırlanmış Rasyon (Total Mixed- Ration =TMR) hayvanlara tüketim amacıyla verilen farklı kaba ve kesif yem kaynaklı yem hammaddelerinin tek bir karışım halinde verildiği bir yemleme şeklidir.

TMR’nin içeriğini oluşturan analizleri yapılmış kaba ve kesif yemler, başlangıçta elektrikli dinamo vasıtasıyla 20m3 kapasiteli Yem Karma makinemizde karışımı yapılarak bünyemizde bulunan silaj paketleme makinelerinde paketleme işlemi yapılmakta olup paketler yaklaşık 550 - 650 kg gelmektedir. Streç film ile 34 tur sarılmış olan bu paketler en az 30 gün süre ile herhangi bir bakteri veya küf oluşmadan korunabilmesi sağlanmaktadır” dedi.

650 kg canlı ağırlık ve 15Lt süt verimi temel alınarak oluşturulan TMR paketlerinin içeriği hakkında da bilgiler veren Güner Aslan, “Yüzde 41,5 Mısır Sılajı, Yüzde 18 Bezelye - Tritikale Silajı, Yüzde %11,1 Saman, Yüzde 11,1 Mısır Calazı, Yüzde  %7,5 Ayçiçeği Küspesi, Yüzde %5,5 Mısır Kırması, Yüzde  %2,8 Arpa Ezmesi, %1,4 Melas, Yüzde 0,5 Mermer Tozu, Yüzde 0,3 Kaya Tuzu, Yüzde 0,3 Vitamin, Yüzde 0,3 Toksin Bağlayıcı oluşturmaktadır. Amacımız;  Hayvanların fizyolojik ihtiyaçlarına uygun bakım ve besleme koşullarını yerine getirmek,  Hayvan beslemenin bilimsel ilkelere göre yapılmasını sağlamak,  Üreticilerimizin hayvan besleme konusunda yenilikçi bir yaklaşımda bulunmasını sağlamak,  Üreticilerimizin iş gücünden ve zamandan tasarruf etmesini sağlayarak, üretimde sürekliliğin ve karlılığın kalıcı hale gelmesinin temelini oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *