Merzifon Belediyesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.
AFAD Şube Müdürü Burhan Özlü ile Teknisyen Mehmet Taşdemir tarafından yönetilen deprem tatbikatına Belediye Başkanı Alp Kargı, Başkan Yardımcıları Erkan Ergül, Tuncer Basmacı, daire müdürleri ve tüm personel katıldı.
2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesi dolayısıyla dün saat 11.00’de Belediye Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası’nda eş zamanlı gerçekleştirilen deprem tatbikatı adeta gerçeği aratmadı.
Tüm birimlerin katıldığı tatbikatta 30-40 saniyelik deprem anı ve sonrası tahliye tatbikatı gerçekleştirilirken, Başkan Kargı, tahliye sırasında odasındaki kanarya kuşunu da alırken her canlının hayatının ne kadar önemli olduğunun altını çizmiş oldu.
Tatbikat sonrası değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Alp Kargı, “Tüm vatandaşlarımızın e-Devlet'e T.C kimlik numarasını girerek ikamet ettiği adrese en yakın toplanma alanını belirlemesini rica ediyor, gerçeğini hiçbir zaman yaşamamayı diliyorum. AFAD Şube Müdürü Burhan Özü ile Teknisyen Mehmet Taşdemir'e destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.