reklam
reklam
40,6466 %-0.01
47,0546 %-0.25
4.407,76 % 0,28
115.303,21 %1.103
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Taşova Belediyesi’nden Su Kaynağına Güvenlik Hamlesi

Taşova Belediyesi’nden Su Kaynağına Güvenlik Hamlesi

Taşova Belediyesi, içme suyu kaynağını çitlerle çevreleyerek güvenlik altına aldı. Detaylar haberimizde…

Taşova Belediyesi, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan önemli kaynaklardan biri olan Destek mevkiindeki su gözünü koruma altına aldı. Daha önce korunaklı olmayan su kaynağı, belediye ekiplerince çevre güvenliği sağlanarak çitlerle çevrildi. Yapılan bu uygulamayla birlikte hem suyun hijyenik kalması hem de olası dış müdahalelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada, "Su hayattır, onu korumak hepimizin görevidir. Bu bilinçle hareket ederek ilçemize içme suyu sağlayan kaynakları daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Destek mevkiindeki su gözünün çevresi çitlerle kapatılmış ve güvenlik altına alınmıştır" denildi.

Çit çalışmasının ardından su kaynağının güvenliğini daha da artırmak amacıyla 24 saat izlenebilir bir kamera sistemi kurulacağı bilgisi de paylaşıldı. Taşova Belediyesi, bu adımla birlikte hem halk sağlığını korumayı hem de kaynakların sürdürülebilirliğini garanti altına almayı amaçlıyor.

Belediye yetkilileri açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Bu çalışma sadece bugünü değil, yarını da güvence altına alma amacını taşımaktadır. Suyumuzun kaynağında başlayan koruma bilinci, son kullanıcıya ulaşıncaya dek devam edecektir.”

Taşova Belediye Başkanı ve ekipleri, doğal kaynakların korunmasının sadece yerel yönetimlerin değil, toplumun her bireyinin sorumluluğu olduğunu hatırlatarak vatandaşlara da su tasarrufu ve kaynaklara sahip çıkma çağrısında bulundu.
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *