reklam
reklam
39,8281 %0.04
46,9056 %-0.17
4.279,71 % 1,22
106.127,81 %-1.29
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Tarımda Birlik Gücü: Amasya Sahneye Çıktı

Tarımda Birlik Gücü: Amasya Sahneye Çıktı

“Tarımda Kooperatifçilik ve Kırsal Kalkınma” paneline konuşmacı olarak katılan Güner Aslan, kırsal kalkınmada kooperatifçiliğin önemine dikkat çekti. Detaylar haberimizde…

T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Tarım Ekosistemi Buluşması, 28 Haziran 2025 tarihinde İstanbul’da tarım sektörünün paydaşlarını bir araya getirdi. Türkiye genelinden birçok kooperatif, üretici birliği ve sektör temsilcisinin yer aldığı buluşmaya, Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de güçlü bir katılım sağladı.

Birlik Başkanı Güner Aslan, Yeminli Mali Müşavir Aziz Bora Elçin ve Birlik Danışmanı Birsay Kancı ile birlikte bu önemli organizasyonda Amasya’yı temsil etti. Tarımsal üretimden kırsal kalkınmaya, makineleşmeden kooperatifleşmeye kadar birçok önemli başlığın ele alındığı etkinlikte, sektörün geleceğine dair vizyoner yaklaşımlar masaya yatırıldı.

Güner Aslan’dan Kooperatifçilik Vurgusu
Etkinlik kapsamında düzenlenen “Tarımda Kooperatifçilik ve Kırsal Kalkınma” panelinde konuşmacı olarak yer alan Birlik Başkanı Güner Aslan, kooperatifçiliğin tarımsal kalkınmadaki rolünü kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Konuşmasında, tarımsal üretimde kooperatifleşmenin zorunlu hale geldiğini, özellikle kırsalda kadın emeğinin örgütlenmesinin ve markalaşmanın kalkınmaya etkisini vurguladı.


Aslan, “Tarımda sürdürülebilirliğin yolu, üreticilerin iş birliğiyle hareket etmesinden geçiyor. Makineleşme artık lüks değil, zorunluluk. Bireysel üreticiler, yüksek maliyetlerle baş edemiyor. Bu nedenle tarımsal makine kooperatifleri ya da ortak makine parkları oluşturmak, çiftçinin geleceği için hayati öneme sahip” dedi.


Amesia Markasının Kalkınmadaki Rolü
Konuşmasında Amesia markasının da önemine değinen Aslan, Amasya’dan çıkan bu yerel markanın, kırsal kalkınmada nasıl bir örnek model haline geldiğini anlattı. Yerli üretimi destekleyen, kadın emeğini görünür kılan ve yöresel değerleri markalaştıran çalışmaların, kırsal bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirdiğine dikkat çekti.


Üreticilere Ortaklaşma Çağrısı
Güner Aslan, konuşmasının sonunda üreticilere çağrıda bulunarak, “Eğer bu ülkede tarımda ciddi bir iyileşme ve atılım isteniyorsa, üretici refahını artırmak, maliyetleri düşürmek, çevreyi korumak ve verimliliği artırmak adına üretim unsurlarında ortak hareket etmemiz şarttır. Bu sadece bir tercih değil, kalkınmanın ön koşuludur” ifadelerini kullandı.


Amasya’dan Ulusal Ölçekte Katkı
Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin bu önemli buluşmadaki temsiliyeti, şehrin tarım alanındaki vizyonunu ve üreticiye verdiği değeri bir kez daha ortaya koydu. Amasya’dan yükselen bu güçlü ses, Türkiye’de tarımsal üretimin geleceğine ışık tutacak önerilerle destek buldu.
 

KAYNAK: Gülben Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *