reklam
reklam
38,7573 %-0.04
43,6125 %-0.18
4.080,13 % -1,53
103.899,98 %0.037
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM SYDV’LERE 371,9 MİLYON TL AKTARILDI

SYDV’LERE 371,9 MİLYON TL AKTARILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli vatandaşların temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilen Vefa Projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 371,9 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Yanık Vefa Projesi ile ihtiyaç sahibi olup kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli vatandaşlar ile ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımını yerine getiremeyenlerin ev-kişisel temizliklerinin sağlandığını bildirdi.

BU YIL İÇİN 1,5 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI

Ulusal program haline dönüştürülen ve ülke genelinde uygulanan Vefa Projesi için bu yıl için 1,5 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Bakan Yanık, “Bu kaynağın ilk ödemesini Ocak-Mart aylarını kapsayacak şekilde vakıflarımıza aktarmıştık. Şimdi de Nisan-Haziran aylarında Vefa Projesi kapsamında kullanılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 371,9 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

"KİMSEYİ ARKADA BIRAKMAYAN TOPLUM VİZYONU İLE HAREKET EDİYORUZ"

Program kapsamında öncelik sırasının ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarda olduğunu belirten Bakan Yanık, detayları şu şekilde açıkladı:

“Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ile hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan 60 yaş üstü kişi ve kişilerin yaşadığı haneler, %70 ve üzeri engelli raporu olan kişilerin bulunduğu hanelerde ihtiyaçları karşılıyoruz. Buna ek olarak hanede yaşayan kişi sayısı fazla olan haneler, 3’ten fazla 16 yaşından küçük çocuğu olan kişilerin yaşadığı sosyal yardım yararlanıcısı tek ebeveynli haneler ile %40-%69 oranında engelli raporu olan kişilerin yaşadığı haneleri de bu hizmetimizden faydalandırıyoruz.”

127 BİNİ AŞKIN VATANDAŞIN HİZMET ALMASI HEDEFLENİYOR

Bu yıl içerisinde Vefa Projesi kapsamında 7 binden fazla personelin sahada görev almasını planladıklarını belirten Bakan Yanık, “Böylece 127 bini aşkın yaşlı ve engelli vatandaşımızın evdeki temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu./Suna Karakuzu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *