2023 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, çiftçilere son günü beklememe çağrısı yaptı.
Göktekin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlatarak “ÇKS kaydı yaptırmayan üreticilerimiz, desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor ve düşük faizli kredi kullanamıyor” uyarısında bulundu. Göktekin çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için ÇKS başvurularını son güne bırakmaması gerektiğini de söyledi.
Yıl içerisinde yaşanan herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi uygulamasında veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerde çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerektiğini bildiren Göktekin açıklamasına şöyle devam etti: "2023 yılı ÇKS kaydı başvurusu 31 Aralık 2022 günü mesai bitiminde son bulacaktır.. Çiftçilerimiz son başvuru gününü beklememeli, yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile Tarım ve Orman bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır.”