Konya’da 11 Mart 2026 Çarşamba günü sabah saatlerinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin merkez üssü Konya’nın Cihanbeyli ilçesi olarak açıklanırken sarsıntının büyüklüğü 4.2 olarak ölçüldü. Deprem çevre ilçelerde de hissedildi.
Edinilen bilgilere göre deprem saat 09.59 civarında meydana geldi. Yetkililer, sarsıntının yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Kısa süreli hissedilen deprem özellikle Cihanbeyli ve çevresindeki yerleşim yerlerinde vatandaşların sokağa çıkmasına neden oldu.
Depremin ardından yetkililer tarafından yapılan ilk açıklamalarda herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Bölgede ilgili kurumlar tarafından durumun yakından takip edildiği ve olası bir olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.
Sarsıntının ardından sosyal medyada da çok sayıda vatandaş depremi hissettiklerini belirten paylaşımlar yaptı. Özellikle Cihanbeyli, Kulu ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadıklarını dile getirdi. Ancak depremin büyüklüğünün orta seviyede olması nedeniyle ciddi bir hasar oluşmadığı bildirildi.
