reklam
reklam
40,8487 %0,57
47,8277 %0,63
4.418,36 % 0,42
123.652,89 %3.457
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM SİLVİKÜLTÜREL MÜDAHALE ESASLARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SİLVİKÜLTÜREL MÜDAHALE ESASLARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Akkaya Orman İşletme Şefliği 143 nolu bölmede boşaltma kesimi, Kuzyurt İşletme Şefliği 74 nolu bölmede gençlik bakımı ve 71 nolu bölmede meşcere altı bakımı, Kirazbaşı orman işletme şefliği 115 nolu bölmede hazırlama kesimi, Kızılırmak orman işletme şefliği 13 nolu bölmede tohumlama kesim faaliyetleri esasları eğitim gerçekleştirildi.

Kargı ormanlarında gerçekleştirilen hizmet içi eğitim; Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcızı Gültekin Şenlikoğlu başkanlığında  Silvikültür Şube Müdürü Abdulkadir Ortataş,Orman İdare ve  Planlama Şube Müdürü Şamil Yağlıoğlu Orman Mühendisi Oktay Tekin  ve Kargı Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli katılımıyla gerçekleştirildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü orman servetini geliştirmek ve ormanların ihtiyaç duyduğu silvikültür bakımları gerçekleştirerek orman varlığının sağlıklı olarak büyümesini sağlamak için teknik gelişimleri takip etmeye ve çalışmalarında uygulamaya devam ediyor.

Ormanların sürekliliğini sağlamak ve gelecek kuşakların yararlanabileceği çok fonksiyonel ormanlar kurmak için, ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine, yetişme şartlarına göre, genç meşçere bakımlarını yapıyor, ormanlarını gençleştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyor.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *