46,1235 %0.03
53,2533 %0.05
6.291,76 % -1,99
61.099,99 %-3.994
Amasya
Kapalı
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Şenol’dan Merzifon Belediyesi’ne Maaş Farkı Tepkisi

Şenol’dan Merzifon Belediyesi’ne Maaş Farkı Tepkisi

Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, belediye çalışanlarının Şubat 2026 maaş farklarının ödenmediği iddialarına ilişkin belediye yönetimine çağrıda bulundu. Detaylar haberimizde…

Şenol’dan Merzifon Belediyesi’ne Maaş Farkı Tepkisi

Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Merzifon Belediyesi çalışanlarının maaş farkı ödemeleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Belediye çalışanlarından kendilerine ulaşan talepler doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını belirten Şenol, Şubat 2026 maaş farklarının hâlâ ödenmediği yönündeki iddiaların belediye meclisi gündemine de taşındığını ifade etti.

 

Mustafa Şenol açıklamasında, konunun artık bireysel şikâyet boyutunu aştığını belirterek, “Bu durum belediye meclisi toplantılarında birden fazla kez gündeme getirilmiş ve kamuoyunda karşılık bulmuştur. Tartışılması gereken husus iddialar değil, belediye yönetiminin bu konuda yapacağı açıklamadır” dedi.

 

Belediye çalışanlarının şehrin hizmet yükünü taşıyan emekçiler olduğunu vurgulayan Şenol, emeğin karşılığının zamanında ve eksiksiz ödenmesinin kamu yönetiminin temel sorumluluklarından biri olduğunu ifade etti.

 

Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, açıklamasında Merzifon Belediyesi yönetimine şu soruyu yöneltti:

“Şubat 2026 maaş farkları ne zaman ödenecektir?”

 

Kamu yönetiminde güvenin şeffaflık ve hesap verebilirlikle sağlanacağını ifade eden Şenol, belediye yönetiminden çalışanları ve kamuoyunu bilgilendirecek net bir açıklama beklediklerini belirtti.

 

Açıklamada ayrıca belediye çalışanlarından gelen talepler doğrultusunda konunun yazılı olarak belediye yönetimine iletileceği belirtilirken, ödeme takviminin netleştirilmesi için belediye yönetimine 7 günlük süre verildiği ifade edildi. Bu süre içerisinde açıklama yapılmaması halinde konunun kamuoyunda daha geniş şekilde gündeme taşınacağı kaydedildi.

 

Mustafa Şenol açıklamasının sonunda, “Bizim için esas olan polemik değil, emekçinin hakkının zamanında ve eksiksiz şekilde teslim edilmesidir. Hiçbir çalışanın emeğinin karşılığı belirsizlik içinde bırakılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın ardından gözler Merzifon Belediyesi yönetiminden yapılacak olası açıklamaya çevrildi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız