Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Kaplan tarafından ilçede bulunan 22 siyasi partinin neden belediyeye yönelik muhalefet yapmadıklarına yönelik söylemlerine basın açıklaması ile cevap vermeye devam etti.
Merzifon Belediye Meclisi’nde yapılan açıklamaları dikkatle takip ettiklerini söyleyen Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, “İlçemizde muhalefetin yetersiz olduğu yönündeki ifadeler, aslında bir gerçeği değil, bir boşluğu işaret etmektedir.
Çünkü gerçek muhalefet; sadece konuşmakla değil, halkın sorunlarını sahada görmekle, çözüm üretmekle ve gerektiğinde sorumluluk almaya hazır olmakla yapılır” dedi.
AK Partili Faruk Kaplan’ın değerlendirmesine katılmadıklarını da söyleyen Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Mustafa Şenol, “Sayın Kaplan’ın “muhalefetin muhalefetine karşı çıkılıyor” şeklindeki değerlendirmesine katılmıyoruz.
Biz muhalefetin muhalefetine karşı değiliz; çözümsüzlüğü besleyen, sadece eleştiri için yapılan muhalefete karşıyız.
Ayrıca “elinizdeki bilgi ve belgeleri bize verin, biz mecliste dile getirelim” yaklaşımını da doğru bulmuyoruz.
Muhalefet, başkasına devredilecek bir görev değildir.
Sorumluluk da, söz de doğrudan millet adına kullanılır.
Bizim anlayışımıza göre; bir sorun varsa, onu dile getirmek için aracıya değil, iradeye ve cesarete ihtiyaç vardır” dedi.
Şenol, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Bugün Merzifon’da konuşulması gereken mesele; kimlerin muhalefet ettiği değil, yolların durumu, su altyapısındaki sorunlar ve halkın günlük hayatını zorlaştıran eksikliklerdir.
Eğer bir eksiklik varsa, bu muhalefetin yokluğu değil, sorunların yıllardır çözülememiş olmasıdır.
Bizler, Merzifon’da muhalefeti bir polemik alanı olarak değil, halkın hakkını savunma sorumluluğu olarak görüyoruz.
Gerekli gördüğümüz her konuda konuşmaya, çözüm üretmeye ve sorumluluk almaya hazırız.
Çünkü Merzifon, polemikle değil, çözümle yönetilmelidir” ifadelerine yer verdi.

