İçme suyu şebeke yenileme çalışmalarındaki aksaklıkları ve sahadaki mağduriyetleri daha önce gündeme getirdiğini ifade eden Mustafa Şenol, “İçme suyu altyapı çalışmalarındaki aksaklıkları ve sahadaki mağduriyetleri gündeme getirmiştik. Ardından Merzifon Belediyesi, süreci program altına aldıklarını ve yol haritasını netleştirdiklerini ifade etti. Demokratik denetim ve yapıcı eleştirinin değeri bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Şehrimizin geleceği için atılan bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz lakin belediyecilikte asıl mesele plan yapmak değil; bu planın şeffaf ve uygulanabilir şekilde halka arz edilmesidir” dedi.
Çalışmanın yapılacağı alanlar ve projenin tamamı ile ilgili Merzifon Belediyesi’nden beklentilerini de sıralayan Mustafa Şenol; “Beklentimiz açıktır: Şeffaf İş Takvimi: Her hafta hangi sokakta çalışma yapılacağını gösteren bir çizelge, belediye web sitesinde ve muhtarlıklarda ilan edilmeli; böylece belediye meclis üyeleri, halkımız ve muhtarlar süreci takip edebilir. Geç kalınmış olsa da bu planın şeffaf paylaşılmasını bekliyoruz.
Belirsizliğin Giderilmesi: Vatandaşlarımızın sabrını zorlayan asıl mesele, sürecin ne zaman tamamlanacağının bilinmemesidir. Net tarih ve bilgiler paylaşılmalıdır.
Halkın Katılımı: Planın sahaya geçirilme süreci, halkın gözlemleri ve geri bildirimleriyle izlenecek; böylece süreç hem katılımcı hem de şeffaf olacaktır” dedi.
Şenol açıklamasının devamında; “Bizim ne bir partiye ne de bir şahsa karşı ön yargımız yoktur. Tek amacımız Merzifon’un kaynaklarının doğru yönetilmesi ve halkımızın hak ettiği yaşam kalitesine kavuşmasıdır.
Söz uçar, taş yerinde ağırdır. Planın kağıttan çıkıp sahaya inmesini beklemek Merzifon halkının en doğal hakkıdır” ifadelerine yer verdi.
