reklam
reklam
40,7086 %0.17
47,4348 %-0.19
4.444,48 % 0,22
118.412,00 %1.69
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ‘SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ SEFERBER OLDU’

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ SEFERBER OLDU’

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren sendikamız teşkilatlarıyla beraber yardım seferberliği başlattı” dedi.

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerle sarsıldı.

AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de 7.7; aynı gün saat 13.24'te de Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem yaşandığını söyleyen Başkan Ahmet Yeşilgöl yaptığı açıklamada “Peş peşe meydana gelen iki depremle başta Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman olmak üzere 10 il büyük yıkıma uğradı.

Günün ilerleyen saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'ten gelen haberlerle tüm Türkiye yasa boğuldu.

Büyük sarsıntı sonucu çöken binalarda on binlerce kişi enkaz altında kaldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı.

AFAD öncülüğünde başlatılan kurtarma çalışmalarına Türkiye’nin dört bir yanından binlerce katılım olurken, gönüllü kuruluşlar da yardım kampanyaları başlattı. Arama kurtarma çalışmalarına pek çok ülke ekip göndererek destek sağladı. Türkiye genelinde 7 günlük yas ilan edilirken, sağlık çalışanları da yine en ön saflarda can kurtarmak için mücadele etti.” dedi.

MEMUR-SEN TEŞKİLATI SEFERBER OLDU

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren teşkilatlarıyla birlikte seferber olan Memur-Sen ve Sağlık-Sen, Kızılay’ın başlattığı kan bağışına kayıtsız kalmayarak teşkilatlarına ve üyelerine kan bağışı çağırısında bulunduğunu ifade eden Başkan Yeşilgöl, “Depremin ilk saatlerinde Başkanlar Kurulu’nu toplayan Memur-Sen, bünyesinde faaliyet gösteren Arama-Kurtarma ekiplerini deprem bölgesine gönderdi.

Memur-Sen ve bağlı 11 sendikanın başlattığı yardım seferberliği ile gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan yardım tırları Kızılay koordinasyonunda afet bölgesine ulaştırıldı.  Depremin vurduğu illerden gelen talep doğrultusunda hala birçok ilde ihtiyaçlara göre yardım tırları gönderilmeye devam ediyor.” dedi.

SAĞLIK-SEN AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

Başkan Yeşilgöl, “10 ilde büyük kayba yol açan depremler dolayısıyla “Afet Koordinasyon Merkezi” kuran Sağlık-Sen, bir yandan sahada alın teri döken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlarken, diğer yandan afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kampanyaya destek sağlıyor.” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *