Türk Eğitim-Sen Merzifon İlçe Temsilcisi Selim Aydıner yaptığı basın açıklamasında, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Sınavı'nın günahını haketmediği halde Türk Eğitim-Sen'e yüklemeye çalıştılar umduklarını bulamadılar” dedi.
Algıcıların hedefinin kanun değil, Türk Eğitim-Sen’e zarar vermek olduğunu da söyleyen Merzifon İlçe Temsilcisi Selim Aydıner, “Şimdi ise yüzde 2’lik baraj uygulamasını barajın üzerinde üç sendika daha olmasına rağmen Türk Eğitim-Sen'in üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Aslında algıcıların hedefi kanun değil, Türk Eğitim-Sen'e zarar vermek. Daha bir buçuk ay önce birlikte eylem yaptıkları sendikaların yeterince destek vermemelerini sorgulamak akıllarına niye gelmiyor mesela?
Düzenleme komisyonda kabul edildiği gibi yasalaşırsa eşitlizliğe sebep olacaktır.
Eğer her önüne gelenin sendika kurmasının önüne geçilmek isteniyorsa bunun cezası sendikalılaşmış kamu çalışanlarına kesilmemeli, başka bir çözüm yolu bulunmalıdır” dedi.