reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.486,65 %-0.731
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLMELİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLMELİ

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine karşı yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi.

Ölgün, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Siyasi iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı, ÖMK’ye ilişkin bütün itirazlara rağmen, bugüne kadar defalarca olduğu gibi, bir kez daha kendi bildiğini okumaya, bizleri yok saymaya devam ediyor. Masa başında hazırlanan meslek kanunu ile eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı olarak düzenleme alışkanlıklarını sürdürüyorlar.

Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı bir konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştiren öğretmenleri ve sendikaları ‘trol’ olmakla suçlayarak, yapılan çalışmaları küçümseyici ifadeler kullanmıştır. Bakan Özer, eğitim emekçilerine ve onların sendikalarına kulak vermek, eleştiri ve önerilerini dinlemek yerine bizleri ‘trollük’ yapmakla suçlayarak, kendisinden önceki Milli Eğitim Bakanlarının başlattığı ‘kendisi dışındaki herkesi suçlama’ geleneğini sürdürmektedir.

Öğretmenlerin büyük çoğunluğu tarafından eleştirilen ÖMK ve kariyer basamakları sınavı hakkında tartışmalar devam ederken, iktidarın çeşitli düzeylerde temsilcileri tarafından öğretmenlere yönelik olarak kullanılan suçlayıcı, hatta aşağılayıcı ifadeler, iktidarın eğitime, öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere yönelik çarpık bakışını ortaya koymaktadır. Sayın Bakana tavsiyemiz, öğretmenleri ve sendikalarını suçlamak yerine, eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için çalışmasıdır.

Eğitim Sen olarak, ilk gündeme geldiği andan itibaren ÖMK’ye ilişkin görüş, eleştiri ve önerilerimizi kamuoyu ile defalarca paylaştık. Bir meslek kanununda olması gereken asgari koşulları bile taşımayan bu düzenlemenin geri çekilmesi için ülke çapında yürüttüğümüz çalışmalarda, ağır ekonomik kriz koşullarında eğitim emekçilerinin önceliğinin kariyer değil, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları olduğunu bir kez daha belirtiyoruz.

Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ haline getirilmesini, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasını değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceğine inanıyoruz.

ÖMK’nin geri çekilmesi, öğretmenlerin ekonomik durumunun iyileştirilmesi için maaşlarının yoksulluk sınırının üzerinde olmasını sağlayacak artış yapılması, mesleki itibar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretli, sözleşmeli çalışma gibi statülerin kaldırılıp, kadrolu güvenceli çalışmanın esas alınmasını istiyoruz. Bu amaçla hangi sendikaya üye olursa olsun, sendikalı, sendikasız bütün eğitim emekçilerini birleşik mücadeleye çağırıyoruz. İş kolumuzdaki diğer sendikalarla birlikte hareket edilmesi ve birleşik mücadelenin örgütlenmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu temelde bugün saat 14.00’te 13 sendikanın katılacağı ÖMK ile mücadele için ortaklaşma toplantısı umut vericidir. Eğitim emekçileri, birlikte omuz omuza mücadele ederek haklarına, meslek onuruna ve geleceğine sahip çıkacaktır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilmeli, ILO-UNESCO ortak belgesi olan “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *