reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
96.127,50 %-1.472
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ÖĞRETMENLİK, BİR SAHA UYGULAMA MESLEĞİDİR

ÖĞRETMENLİK, BİR SAHA UYGULAMA MESLEĞİDİR

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, yaptığı basın açıklamasında, öğretmen yetiştirmenin çok dikkat ve titizlikle yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu söyledi.

Öğretmen yetiştirme meselesi, orta öğretimden başlayarak adaylık dönemine kadar devam eden bir eğitim süreci olarak bütün şekilde ele alınması gerektiğini de belirten Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, “Kapatılma sebebini halen anlayamadığımız ve bizce izahı olmayan öğretmen liseleri yeniden açılmalı, öğrencilerimiz ‘öğretmen olma arzu ve hedefi’ ile liseden başlayıp fakülteyi bitirinceye kadar üst düzey bir motivasyonla eğitim sürecini tamamlamalıdır.

Unutulmamalıdır ki, öğretmenlik, bir saha uygulama mesleğidir. Bu sebeple eğitim fakültesinin son sınıfı tam zamanlı olarak sahada tamamlanmalıdır. Öğretmen  adaylarımız  okulların içinde uygulamayla, öğrenciyle yoğrulmalıdır.

Hiç şüphesiz, öğretmenlik mesleğine kaynaklık edecek asıl yüksek öğretim programı eğitim fakülteleridir.

Hali hazırda öğretmenlerimiz, doksan civarında branşta eğitim vermektedir. Eğitim fakültelerimizde karşılığı bulunmayan branşlar için -pedagojik formasyonu almak kaydıyla- öğretmenlik sertifikası verilebilecektir” dedi.

Terzi, açıklamasının devamında; “Öte yandan, YÖK ve MEB işbirliğiyle, ülkemizin öğretmen ihtiyacına dair orta ve uzun vadeli bir projeksiyon ortaya konulmalı ve eğitim fakültelerinin kontenjanları da buna göre belirlenmelidir. Ancak bu yapıldığında ‘ataması yapılmayan öğretmen’ problemi çözüme kavuşturulabilecektir.

Eğitim uzun süreli bir planlama işidir. Eğitime dair politika ve planlamalar, güncel ve konjonktüel kaygı ve hedefler ekseninde değil, ülkemizin ve çağın ihtiyaçları ve gerekleri doğrultusunda belirlenmelidir. Aksi taktirde unutulmamalıdır ki, bugünün çözümleri geleceğin büyük sorunları olabilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *